Kamu är färdig för sommaren efter ett ansiktslyft

Nytt och fräscht. I salen har man bland annat förnyat golvet. Bild: Linn Turkki

Kamu är uppiffat med en ytrenovering till ära av tioårsdagen. Restaurangen öppnades igen 24.6.

Marjo Merisaari och Asko Karlsson, som äger Kamu tillsammans med Mikko Merisaari, berättar att man har förnyat golvet, toaletterna och salens ljudåtergivning. Dessutom har man också målat och förnyat möbler och utetaket.

Kamu fyllde tio år tidigare i sommar, och detta firades med att jobba. Marjo och Asko berättar att det känns bra att restaurangen fyller tio år.

– De här åren har varit väldigt händelserika, berättar Marjo.

De berättar att det finns vissa utmaningar med att ha en restaurang, som till exempel restaurangbranschens brist på arbetstagare. Att ha Kamu har också gett mycket.

Mikko, Asko och Marjo bestämde sig för att grunda Kamu för tio år sedan då de ville ha något nytt. Då söktes det en restaurang till utrymmet där Kamu finns nu. Trion kände varandra från tidigare och Mikko och Asko hade en idé för restaurangen. De ville ännu ha en tredje partner med, så då kom Marjo in i bilden.

Från vänster: Mikko Merisaari, Marjo Merisaari och Asko Karlsson. Bild: Linn Turkki

Av sommaren förväntar de sig att skärgården ska dra mycket semestrare och att dessa hoppeligen skulle hitta till restaurangen och också komma på nytt efter sommaren. I regel är restaurangen öppen varje dag.

– Vi önskar alla en glad sommar och hoppas vi ses, säger Marjo.

– Man kan också komma hit bara på en drink på terrassen, tillägger Asko till slut.

Linn Turkki

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*