Kärringkvällen hålls i vår på kvinnodagen

Varudemonstrationer. Butiker och företag som deltar i Kärringkvällen har ofta också erbjudanden, berättar Minna Ruohonen. Foto: Leena Lehtonen
Onsdagen den 8 mars är Internationella kvinnodagen och vad skulle passa bättre än att arrangera vårens Kärringkväll just den kvällen.
Tidigare har evenemanget som brukar arrangeras både på våren och på hösten, hållits på en torsdag men på grund av olika sammanträffanden är dagen nu en onsdag. Under Kärringkvällen kan affärer och företag hålla öppet mellan klockan 17 och 21 och arrangera fritt program av olika slag. Det brukar handla om varudemonstrationer, och det är ofta trevliga erbjudanden, tävlingar, lotterier och annat.
– Kärringkvällen och övriga evenemang i centrum planeras på talko och vi har ett trevligt talkogäng, berättar Minna Ruohonen från Väståbolands företagare.
Kärringkvällen ger besökarna en möjlighet att bekanta sig i lugn och ro med de individuella specialaffärernas utbud då de har denna kväll öppet ända till klockan 21.
Minna Ruohonen berättar att deras företag Kelovee kommer bland annat att demonstera en tilläggsdel till en köksmaskin som gör behändigt grönsaksspiraler.
Idéer till våren och påsken får man bland annat i Minna Lindbergs inredningsbutik Wanha Wallis.
Café Hallonblad bjuder denna gång på kakbuffé (klockan 17–20). Till kakor kan man välja kaffe, te eller saft.
Förutom av bakverk kan man njuta av konst för Matti Karjula håller sin jubileumsutställning på Café Hallonblad under mars månad.
Gullkronas butik besöks av Hannele Opas som designar Punainen Norsu-barnklädeskollektionen. Materialet i dessa barnkläder är främst återvinningsmaterial och ekobomull. Punainen Norsu har butik i Forum i Åbo.
– Det finns säkert efterfrågan på barnkläder i Pargas och vi skulle gärna vilja veta vad som intresserar konsumenterna, säger Gullkronas verksamhetsledare Eliisa Riikonen.
På Gullkrona får man också information om stickgraffiti-evenemanget som arrangeras i Åbo i maj. Knit´n Tag är en del av Finland 100-programutbudet för 2017.
Leena Lehtonen
leena.lehtonen@fabsy.fi