Kirjalatjejer vinnare i videotävling

Alice Adolfsson. Foto: Mikael Heinrichs
Åbo handelskammare ordnade i sommar en video-tävling där ett Pargasbidrag korades till vinnare.
Kirjalatjejerna Alice Adolfsson och Caroline Nordström deltog i början av sommaren i handelskammarens videotävling med temat ”min hemort” efter att Alices mamma Mia Adolfsson hade tipsat om tävlingen.
– Vi deltog båda i handelskammarens Youtubekurs för 12–15-åringar i början av sommaren och bestämde oss sedan för att göra en egen film. Själva filmandet tog en hel dag och efter det editerade vi ihop videoklippet, berättar Alice Adolfsson som var yngst på kursen. Hon har nyligen börjat på sjätte klass medan Caroline börjat i högstadiet.
Videon som är inspelad på familjens stuga kom egentligen till rätt spontant och beskriver händelserna under en helt vanlig sommardag.
– Jag tycker jättemycket om att ta bilder, men är inte så van med video. Vi trodde inte att så många skulle delta i tävlingen så visst blev det en överraskning då vi fick en inbjudan till prisutdelningen. De tre bästa bidragen bjöds in, berättar Alice som medger att hon var rätt nervös under den tillställningen.
Filmen spelades in med en kamera av modell äldre, så just nu står faktiskt en ny videokamera högst på önskelistan, berättar mamma Mia Adolfsson.
I juryns prismotiveringar konstaterades det bland annat att flickornas video förtjänstfullt kombinerade olika tekniker och att den var personlig. De tyckte också att videoklippet var en bra reklamvideo för orten i fråga.
Har man från stadens håll redan hört av sig om att få använda videon i marknadsföringen av orten?
– Nä, faktiskt inte ännu i alla fall, skrattar Alice.
Här kan du kolla in videon:

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi