Kombi ordnar mocktailkväll tillsammans med Frendi

glas, bartender
Alkoholfria festdrycker. Johnny Orlavicius visar hur man kan göra olika mocktails. Bild: Malin Johansson.

Det utlovas alkoholfria drinkar med både söta och sura smaker på Kombis mocktailkväll på nattklubben Frendi i början av februari.

Idén till en mocktailkväll föddes under ett planeringsmöte i höstas då kursplanerarna Annika Willberg, Solveig Vesterlund och Marika Lindqvist funderade på vårens kurser.

– Det har blivit allt populärare med alkoholfria drinkar och det här är ett ypperligt tillfälle att lära sig göra fina festdrycker, till exempel till sommarens fester, säger Kombis tf rektor Charlotta Wiklén.

Samarbetar med lokala aktörer

Hon lyfter fram att medborgarinstitutet Skärgårdens Kombi gärna samarbetar med lokala aktörer och därför var det naturligt att man tog kontakt med bartender Johnny Orlavicius, som är delägare och vd för nattklubben Frendi i Pargas. Dessutom lyfter Wiklén fram att kursen stöder stadens rusmedelsförebyggande verksamhet på ett positivt sätt.

Orlavicius var genast med på noterna att ordna en mocktailkväll och bistår med kursutrymme på nattklubben Frendi på Strandvägen 12 i Pargas centrum. Den tvåspråkiga kursen äger rum den 8 februari och riktar sig till vuxna, men barn och unga är välkomna med i sällskap av en vuxen.

– Vi gör fyra till fem olika drinkar som alla får provsmaka, säger Orlavicius.

Finns platser kvar till kursen

Förutom Orlavicius kommer det att finnas en till bartender på plats, eftersom man räknar med att kunna ta emot upp till 30 kursdeltagare.

– Det finns fortfarande platser kvar om man är intresserad, säger Wiklén och upplyser om att anmälningen sker på Kombis webbsidor.

Orlavicius avslöjar inte namnet på alla de drinkar man kommer att skapa, men nämner några av sina egna favoriter.

– Vi kommer att göra Frendis egen Alex, men en alkoholfri version, och så blir det Las Vegas som är en simpel och god coctail.

Provsmakar. Kombis kursplanerare Marika Lindqvist (t.v.) och tf rektor Charlotta Wiklén. Bild: Malin Johansson.

Inga egna redskap behövs

Alla deltagare får göra en egen drink från början till slut och Orlavicius lovar att lära ut sina bästa bartendertricks. Kursdeltagarna behöver inte ta med några egna redskap, men vill man testa recepten hemma finns det några redskap som är bra att ha, enligt Orlavicius.

– Mycket is, rätt sorts glas, gärna en highball drinkglas och två och fyra centiliters mått.

Den 25 april ordnas det även en cocktailkväll på Frendi med samma koncept. Kursen riktar sig till vuxna.

Malin Johansson

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*