Konst från Ukraina i kommunalstugan

Man kan nästan säga att den aktuella utställningen i Gamla kommunalstugan har nåt för envar. Porträtt, naturmotiv, vyer från Paris, Venedig och Åbo, kubism, naivism, realism, romantik.
April månads konstnärer är tvillingarna Anatoly och Valery Tarnavsky. De är födda 1975 i Ukraina i staden Sumi. De inledde sina konststudier i Kiev och har studerat också i S:t Petersburg och Moskva. De bor nu i Kiev där de jobbar bland annat med restaurering av det stora klosterområdets konstverk.
Renovering och restaurering var också orsaken att de kom till Finland och till Åbo.
– De jobbade med renoveringen i ortodoxa kyrkan i Åbo och under sin vistelse målade de också bland annat stadsvyer och porträtt på beställning, berättar Valtteri Korvonen från Åbo.
Om allt går enligt planerna kommer bröderna Tarnavsky till Finland i mitten av nästa månad.
När kommunalstugans utställning stänger i slutet av april, flyttas en del av arbetena till Köpmansgatan, till affärsutrymmet där Archipelago Technics tidigare verkade. Detta på grund av att Ted Wallin som planerar en ny affärs- och bostadsbyggnad på tomten känner Valtteri Korvonen och bröderna Tarnavskys arbeten. Deras intressanta målning i stort format finns i trapphuset till Wallins Art Bank-galleri.
Målningarna i utställningen är till salu men såsom normalt är det fritt inträde till kommunalstugan.
Leena Lehtonen
040 563 8717/leena.lehtonen@aumedia.fi