Konståkarna charmade

Flygskär. Kerttu Leppäkoski på isen. Foto: Annakaisa Sarokas.
Flygskär. Kerttu Leppäkoski på isen. Foto: Annakaisa Sarokas.
Evenemanget är en liten tävling där de åkare som inte ännu har deltagit i officiella tävlingar kan pröva på hur det känns att tävla. Det fanns tre kategorier med olika svårighetsgrad och i tävlingen deltog 13 flickor. Tre domar bedömde olika delområden, såsom kroppshållningen, musiktolkning, stegsekvens och piruetter. Man kunde få poäng från ett till fem i alla delområden.
Deltagarna fick sin bedömningsblankett och en medalj och de tre första i gruppen fick veta sin placering, resten delade på en fjärde plats. Egentligen har ju alla deltagare vunnit för det kräver mycket mod att ställa sig ensam på den stora isen inför både publik och domare för att uppträda.
Efter alla tävlingsprogram fick publiken njuta av synkroniserad konståkning då laget Sea Stars uppträdde med sitt program.
Cirkel. Sea Stars förevisar synkroniserad konståkning. Foto: Annakaisa Sarokas.
Cirkel. Sea Stars förevisar synkroniserad konståkning. Foto: Annakaisa Sarokas.
Tidigare samma vecka ordnades ett programevenemang i Salo, som var öppet för alla konståkningsföreningar i Sydvästra Finlands distrikt. De skrinnare som önskade fick delta tävlingen i Salo och tre Pargasflickor gjorde det. De visade faktiskt alla andra vad Pargasflickor är gjorda av, de hämtade hem två guldmedaljer och ett hedersomnämnande för mjukt och vackert skrinnande!
Det finns ännu en chans denna vår att se konståkningsprogram. ParSports konståkare ordnar en våruppvisning i Pargas ishall den 20.3 klockan 16.30. Fritt inträde. Efter uppvisningarna finns ledigt istid då man får komma och pröva på konståkning. Alla intresserade i alla åldrar är välkomna!
Eija Holopainen