Konstgräsplanen heter numera Aktia LKV Arena

Petra Furu, Petri Abrahamsson och Stefan Strömberg. Foto: Timo Järvenpää
Petra Furu, Petri Abrahamsson och Stefan Strömborg. Foto: Timo Järvenpää

För snart tretton år sedan fick sandplan i Pajbacka genom en storsatsning från Pargas IF en yta av konstgräs.

Sedan dess har den gått under namnet Aktia Arena. När planen invigdes 15.9.2007 sade den dåvarande ordföranden för fotbollssektionen, Erik Sumelius, att förhållandena för fotbollen i Pargas hade blivit bättre och att alla kunde vara stolta över det.

– Nu är gräset grönare i Pargas, konstaterade Sumelius då.

“Piffen är stor i Pargas”

Då bankens sponsorskap upphörde fick man snabbt och utan att behöva leta speciellt länge en ny sponsor. Numera heter planen Aktia LKV Arena.

– Aktia Arena är ett känt namn i Pargas, så det är lätt för oss att bli sponsor och bara lägga till LKV i namnet. Piffen är stor i Pargas, ja, större än många tror, och därför vill vi vara med. Alla Piffens aktörer, tränare, lagledare och andra frivilliga gör ett fint arbete, säger Petri Abrahamsson från Aktia LKV.

Fint med stöd också i tuffa tider

Också fotbollssektionens nuvarande ordförande Petra Furu är nöjd.

– Vi är verkligen glada över att snabbt ha hittat en ny sponsor och nu blandar man inte lika lätt ihop vår plan med den plan som finns i S:t Karins. Fint att det i dessa tuffa tider finns företag som vill stöda vår verksamhet, säger hon.

Pargas IF:s träningschef och chefstränare för representationslaget Stefan Strömborg påminner om att Aktia LKV Arena är ett livsvillkor för föreningen, hela verksamhetens hjärta.

– Visst har vi också andra planer, men det här är den enda som vi kan använda året om. Vintertid är också PIF Center viktigt, säger han.

En liten förening som får mycket gjort

Konstgräsplanens yta har inte förnyats en enda gång och snart har den nått vägs ände. När Strömborg är på väg ut på planen för fotografering skojar han med att Abrahamsson att det om ett par år är dags för ett nytt underlag för spelarna.

Alla tre kan stolt säga till betydligt större föreningar i vårt land att en liten förening gör stora saker.

– Att vi tränar på egen plan och i en egen hall skapar också förväntningar på föreningen, som vi bemöter, säger Strömborg, som är träningschef för ungefär 400 spelare.

Timo Järvenpää
timo.jarvenpaa@aumedia.fi
Översättning: Carina Holm

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*