Köpmannen Axel Eriksson: ”Jag vill inte att plånboken ska avgöra var man handlar”

man, butik
Sedan första november är Axel Eriksson ny köpman för K-Supermarket Reimari i Pargas. Han tänker börja med att sänka priserna. Bild: Malin Johansson.

Axel Eriksson sitter vid skrivbordet i sitt kontor inne i K-Supermarket Reimari och samtalar med några kollegor. Telefonen ringer, det knackar på dörren – men han är lugn som en ko. Det är många som vill prata med den nya köpmannen.

– Jag trivs bland människor och mottagandet här har varit bra, säger han.

Sju års erfarenhet av att vara köpman

Eriksson tog över som köpman den första november efter köpmännen Kim och Carita Mattsson. Han har sju års erfarenhet av att vara köpman för K-Market Kompis i Dalsbruk och K-Market Kiva i Dragsfjärd och tvekade inte till att tacka ja till det nya jobbet då handelskedjan Kesko undrade om han ville ta över Reimari.

– Jag blev tyst några sekunder och så svarade jag ja!

Tänker ta tag i prissättningen

Reimari hör till Finlands största K-Supermarketbutiker och har drygt 30 anställda. Eriksson säger att hans största ansvar är att ta bra hand om sin personal – då tar också de anställda väl hand om kunderna. Eriksson har också visioner som han vill förverkliga inom kort och medger att Reimaris försäljning har fallit under de senaste tre åren. Redan under slutet av året tänker han ta tag i prissättningen och sänka priserna.

– Jag vill inte att plånboken ska avgöra var man handlar.

Många kunder har också påpekat att det är trångt i butiken och även det tänker Eriksson åtgärda bara han hinner. Men tid finns – för Eriksson ser sitt värv som långsiktigt. Inte heller är det aktuellt med en butiksflytt.

– Det ryktas mycket om nybygget, men det är inte aktuellt på flera år, säger Eriksson.

Axel Eriksson
Ålder: 30
Utbildning: metallarbetare, merkonom och K-köpman
Jobberfarenhet: köpman för K-Market Kompis i Dalsbruk och K-Market Kiva i Dragsfjärd. Har även jobbat i K-Citymarket i Salo.
Familj: flickvän, katt och hund
Bor: i Reso, uppvuxen i Kimito
Intressen: gym och skogslänkar

Malin Johansson

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*