Lauri Tulla inför fredagens match

Lauri Tulla i närkamp med TPK:s Joosu Hertsi. Foto: Mikael Heinrichs.
Lauri Tulla i närkamp med TPK:s Joosu Hertsi. Foto: Mikael Heinrichs.
Piffens ytterback Lauri Tulla som spelat med Piffens A-lag sedan 2009 berättar i Piffen TV:s och PK:s videointervju om säsongen så här långt i Åbotrean och analyserar läget inför de kommande matcherna mot Masku nu på fredag hemma på Pajbacka samt mot KaaPo därpå följande vecka i S:t Karins.
– Masku är ett riktigt bra lag med en bra mix av erfarenhet och unga spelare. Jag hoppas verkligen att vi kan utmana dem bättre än TPK senast. KaaPo däremot är ett yngre lag med en bekant tränare i Timo Kivikoski. Dem har jag inte sett, men såg nog Patri Filatoff spela för Wolves senast. Han var kanske inte som allra bäst i deras senaste match så vi får väl hoppas att han inte är på hugget mot oss heller, säger Tulla.
Dessutom berättar han om brodern Matias Tulla som tillbringat de senaste fem månaderna i Thailand och eventuellt kommer att försöka ta en plats i laget ännu under säsongen.
Förra säsongen var den första sedan 2009 som Lauri Tulla blev utan mål i seriespel för Piffen. Men chanser hade han då också. Också i år visar målsaldot än så länge noll.
– Jag hade ett bra läge mot Boda i fjol och har fått höra en hel del om den missen, senast förra veckan faktiskt, skrattar han och säger sig vara rätt säker på att sätta bollen i mål åtminstone en gång i år.
Se hela intervjun här:

Höjdpunkterna från TPK-PIF:

Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi