Lejonhockeyskolan börjar på lördag

Foto: Finlands ishockeyförbund/Pasi Mennander

Hockeyskolan som arrangeras i samarbete med ishockeyförbundet och ParSports ishockeysektion kan i år tack vare sponsorerna erbjuda barn i åldern 3–9 år helt avgiftsfri verksamhet.

– För föreningen är det här förstås en viktig inkörsport till den egentliga verksamheten och framför allt ett sätt att på lika villkor erbjuda så många barn som möjligt chansen att pröva på sporten, säger Pasi Holmberg som är en av de tre tränarna för lejonhockeyskolan i Pargas tillsammans med John Sundblom och Niklas Helander.

Hockeyskolan fungerar inte enbart som inkörsport till de yngsta juniorlagen, utan också för tränare som den här vägen kommer in i verksamheten.

Förra säsongen hade man som mest omkring 25 barn med i lejonhockeyskolan och enligt Holmberg har man inte satt någon absolut övre gräns för hur många barn som ryms med.

– Att få sponsorerna med på noterna visade sig överraskande enkelt, det är många som vill vara med och ge barnen den här möjligheten. Dessutom får alla barn som är med i lejonhockeyskolan en egen spelskjorta helt gratis. Verksamheten sker på barnens villkor och vi tar i beaktande att barnen förstås kommer att vara på väldigt olika nivåer och delar in dem i grupper så att alla får så mycket som möjligt ut av timmen tillsammans.

Konceptet går ut på att barn, både flickor och pojkar, födda 2013–2019 på ett lekfullt sätt får lära sig grunderna i att åka skridskor och spela ishockey. Inga som helst förhandskunskaper förutsätts för att man ska kunna delta, det enda som behövs är egen hjälm med galler, passliga skridskor och halsskydd (eller alternativt en litet tjockare rock med högre krage). Övrig utrustning kan man låna vid behov och klubbor finns också att låna i ishallen.

– Den här säsongen ända fram tills ishallen stänger i mars–april kommer vi att träffas lördagar mellan klockan 11 och 12. Vi börjar nu på lördag den 17 september och alla intresserade är välkomna med. Man behöver inte anmäla sig på förhand till första gången och det går också att komma med i ett senare skede.

Om man har frågor kan man höra av sig per e-post till parsportlkk@gmail.com. Om det finns vuxna som är intresserade av att hjälpa till med verksamheten är det också fritt fram att höra av sig.

Sponsorer: Pargas stad, Tunturitec Electric, Lokal-Tapiola Sydkusten, HL-Metal, Praktia, Fjäder Group, Plåtslageri T Lindström, GVK Coating Technology.

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*