Livlig fotbollshelg i Pargas

Det gäller för Piffens lag att komma igång under hösten. Arkivfoto: Mikael Heinrichs
Det gäller för Piffens lag att komma igång under hösten. Arkivfoto: Mikael Heinrichs
På lördag börjar höstsäsongen på riktigt för Piffens fotbollsherrar medan damernas höstomgång kör igång på söndag. Dessutom spelas det en välgörenhetsmatch på Pajbacka i helgen.

Fotbollshelg på Pajbacka

16.7 kl. 15.00 nostalgimatch PIF oldies
16.7 kl. 17.00 Åbotrean: PIF–JyTy, herrar
17.7 kl. 16.30 Damtvåan: PIF–TPV

För Joonas Laurikainens mannar börjar det vara vinna eller försvinna som gäller under hösten. Laget har efter en hyfsad inledning på säsongen halkat ner i bottenträsket och förlorat de flesta sexpoängsmatcher. En ny sådan står inför dörren då JyTy som ligger strax ovanför kvalstrecket, tre poäng före Piffen, kommer till Pajbacka.
En annan nyhet som egentligen känns aningen malplacerad mitt i sommaren är att Piffens herrar inte kommer delta i Finska cupen 2016–17. Bollförbundet har ändrat på konceptet så att cupspelet som utmynnar i final nästa år inleds redan i höst med kval- och gruppspel i svensk stil.
I och för sig deltog Pargas IF inte förra året heller. Trots det är det nya formatet inget General Manager Michael Isaksson gillar.
– Vi har ett begränsat material och det skulle bli för många matcher. Vi prioriterar seriespelet, för att kunna spela cupen nu skulle man behöva en spelartrupp på 25 spelare. Det är förstås också en ekonomisk fråga. Det nya systemet vållar problem för mindre föreningar. Då var nog det gamla bättre, säger han.
För PIF-damernas del återstår nästan två tredjedelar av säsongen och det lutar mot att man kommer att gå den tuffaste kampen mot nedflyttning med lokalkonkurrenten ÅIFK.
På söndag klockan 16.30 är det avspark mot topplaget TPV från Tammerfors som ligger trea i zonen.
Välgörenhetsmatchen mellan Piffens gamyler spelas på lördag innan seriematchen. Många profiler genom åren gör sin comeback på planen då, och alla intäkter går till Piffens juniorarbete.
En intervju med ex-utlandsproffset och landslagsspelaren Jonatan Johansson som kommer att spela i matchen kan för övrigt läsas i nästa veckas PK och på pku.fi.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi

  • Läs också: Tintin, Keke, Kenda och många fler