Livliga marknadsdagar

Sågens bröd. Skärgårdslimpa och fröknäcke från Kimito. Foto: Leena Lehtonen.
Sågens bröd. Skärgårdslimpa och fröknäcke från Kimito. Foto: Leena Lehtonen.
Julmarknaden på Kårkullas serviceenhet Mocca är redan en tradition. I onsdags var det extra mycket saker till salu eftersom Smålands serviceenhet från Kimito samt Flätan och Troja ungdomsverksamhet från Åbo deltog i marknaden.
På försäljningsborden hittade man allt möjligt trevligt både till julgubbens säck och till hemmet. På Mocca har man gjort bland annat hantverk från mattor och löpare till smycken, prydnadssaker, ljus och tvål.
– Vi använder rätt så mycket också gammalt material såsom i dessa julgranar och prydnadssaker, berättar handledare Charlotta Palander.
Materialet i dem är sidor av gamla böcker.
Smålands serviceenhet sålde också hantverk samt skärgårdslimpor och Sågens fröknäckebröd. Det sistnämnda liksom Trojas knäcke är glutenfritt.
Flätan i Åbo hade nu en nyhet, en tygpåse som är fylld med silica.
– Påsen placeras i bilen och avsikten är att den ska suga till sig fukten inne i bilen, berätta handledare Heidi Rosenholm.
Bland besökarna på julmarknaden fanns Pargasbon Anna Öhman. Hon brukar titta in i serviceenhet Moccas Butikken då och då även annars.
Mocca finns på Strandvägen ovanför bowlinghallen med ingång från Parsbyvägen.
På lördag är det dags för Gamla Malmens traditionella julmarknad med allehanda försäljare och mysig stämning. Marknaden är öppen mellan klockan 12-16 och försäljarna presenterar sig bland annat på evenemangets Facebooksida (extern länk).
PK