Loppis och pysselbutik öppnade i förra posten

Första dagen. Jenny Henriksson hade fullt upp då hon öppnade sitt loppis Vardag. Foto: Leena Lehtonen.
Första dagen. Jenny Henriksson hade fullt upp då hon öppnade sitt loppis Vardag. Foto: Leena Lehtonen.
Jenny Henriksson förverkligade sin dröm och blev företagare.
– Idén med att öppna en loppmarknad har mognat i ett års tid och i somras beslöt jag att förverkliga den, berättar Jenny Henriksson. Hon gick i höst en företagarkurs och i måndags kunde hon öppna sitt företag, Vardag the shop.
Det är ett loppis, där man hyr en hylla för de saker man vill sälja.
– Jag ville inte ha vita hyllor i spånskivor utan valde fräscht trä, berättar Jenny. En loppisplats består av en hylla med klädstång och hängare samt flera rymliga hyllor för prylar.
Foto: Leena Lehtonen.
Foto: Leena Lehtonen.
Vardag säljer också nya saker, bland annat presentartiklar, från smycken till väskor och accessoarer.
Dessutom säljs pysseltillbehör som det har varit svårt att få tag på i Pargas. Det finns pysseltillbehör för både barn och vuxna och för vuxna finns också färgläggningsböcker.
– De är nu mycket populära och jag kan säga av egen erfarenhet att det är en rogivande sysselsättning att färglägga, berättar Jenny.
Hon får snabbt in nya varor enligt behov och önskemål och hon vill också lyssna på kunderna, veta vad de önskar sig.
Jenny är från Nagu men har bott tretton år i Pargas. Hon tog kombiexamen, blev student och restaurangkock men har under de senaste åren jobbat inom försäljning.
Vardag ligger centralt i ämbetshuset vid Strandvägen, i utrymmet där posten tidigare verkade. Nu har loppiset 157 kvadratmeter till sitt förfogande men man kan utvidga vid behov. För barnen finns en lekhörna och besökarna kan också ta sig en kopp kaffe eller te och en pumpernickel från det lokala bageriet.
Leena Lehtonen
040 563 8717/leena.lehtonen@aumedia.fi