Lyckad FM-turnering i rullhockey för juniorer förra helgen

rullhockeyspelare firar med en pokal
Hard Rocks från Esbo vann turneringen i Pargas ishall. Foto: Jean-Mikael Öhman.

Förra veckoslutet avgjordes FM i rullhockey för spelare födda 2006. Mästerskapet gick till Hard Rocks från Esbo. Den här gången var Pargasrepresentationen begränsad till några spelare i Åbolaget Turun Toro.

Sammanlagt åtta lag gjorde upp om FM-titeln för spelare födda 2006 och delvis också 2007. Segern gick till Esbolaget Hard Rocks, silvret till Lopen Uupuneet från Loppi medan arrangörsföreningen Fogeroller från Forssa tog hem bronset.

Slutresultat:
1. Hard Rocks, Esbo
2. Lopen Uupuneet, Loppi
3. Fogeroller, Forssa
4. Wanaja Roller, Tavastehus
5. Fuengirola Lions
6. Ugly Knights, Tavastehus
7. Turun Toro, Åbo
8. Fuge Blue Lions, Fuengirola

Uppskjuten turnering

Turneringen skulle ursprungligen ha spelats redan i fjol, men av bekanta orsaker sköts den upp. Samtidigt minskade antalet deltagande lag från ursprungliga 16 till åtta.

– I år tränade många ishockeylag ända fram till midsommar och rullhockeyn kom in i schemat först efter det. Vanligtvis brukar rullhockey spelas från maj framåt. Dessutom visade det sig att man ordnade ett hockey-skriftskoleläger i Helsingfors samtidigt med turneringen, men vi lyckades ändå få ihop tillräckligt med lag för att kunna spela turneringen i två zoner. En del av spelarna som deltog var födda 2007 på grund av skriftskolelägret, säger Fogerollers allt-i-allo Toni Kuloaro.

I Turun Toros lag fanns två spelare från Pargas med. Foto: Jean-Mikael Öhman.

En annan utmaning var att grenen tappade omkring 120 juniorspelare på grund av den utdragna hockeysäsongen. Däremot hittade också en del nya spelare rullhockeyn tack vare turneringen.

Alla matcher i Pargas

I fjol var det meningen att turneringen skulle avgöras i Åbo och i Pargas, men Åbo föll bort i år och alla matcher spelades i Pargas.

– Man strävar efter att spela turneringarna på orter som inte nödvändigtvis har ligalag i rullhockey, vilket Pargas i nuläget inte har. Nästa år spelas turneringen sannolikt ändå på en ligaort igen. Som helhet lyckades turneringen bra, vilket Pargas stad ska ha en stor eloge för. Pargas är en fin ort, fortsätter Kuloaro.

Också lagen var nöjda, eftersom man fick spela tillräckligt många matcher men också hann ha fritid och hålla ordentliga matpauser.

Halt på lördag

Riktigt som på Strömsö gick allt ändå inte. På grund av en vattenskada i hallen var duscharna ur bruk och ett elavbrott gjorde att hallens automatiska nedfrysningssystem slog på och lördagens matcher spelades delvis i ordentlig halka.

– Lyckligtvis var problemen lösta till söndagen och matcherna såg ut som riktig rullhockey igen.

Tack vare två lag från spanska solkusten, hade man också litet internationell prägel på arrangemangen, men spelarna i lagen var samtliga finländare.

Turneringen marknadsfördes inte på förhand, eftersom man på grund av coronarestriktionerna endast tog in spelarnas närmaste på läktarna.

Timo Järvenpää
0400-242 131/timo.jarvenpaa@aumedia.fi
översättning Mikael Heinrichs

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*