Malin Wahtera är Pargas 67:e lucia

Pargas 67:e lucia heter Malin Wahtera. Foto: Mikael Heinrichs.
Pargas 67:e lucia heter Malin Wahtera. Foto: Mikael Heinrichs.
Då de sammanlagt omkring 800 rösterna i årets luciaomröstning i Pargas räknats, stod det klart att 17-åriga Malin Wahtera är Pargas i ordningen 67:e lucia. Emelia Karlsson och Carla Björkqvist är hennes tärnor tillsammans med Annika Lindroos och Malin Lundqvist. De två sistnämnda var inte kandidater i omröstningen. Luciaföljet kompletteras av gitarristen Max Mäki.
Från vänster Annika Lindroos, Emelia Karlsson, Malin Wahtera, Carla Björkqvist och Malin Lundqvist. Foto: Mikael Heinrichs.
Från vänster Annika Lindroos, Emelia Karlsson, Malin Wahtera, Carla Björkqvist och Malin Lundqvist. Foto: Mikael Heinrichs.
– Det känns nog aningen nervöst, men redan då kandidaterna presenterades var jag säker på att det skulle bli bra oberoende av vem som valdes. Vi är ett bra gäng och funkar bra ihop, säger Wahtera.
Hennes storasyster Ida Wahtera var Pargas lucia för tre år sedan och en av de tio kandidaterna till Finlands lucia i fjol.
Särskilt många gånger har den här gruppen inte ännu hunnit öva tillsammans på repertoaren, som kommer att innehålla fem eller sex låtar.
– Det har varit kul att själv kunna påverka vilka låtar vi tar med, säger Karlsson och får medhåll av de andra i följet.
Årets luciaomröstning i Pargas genomfördes inte som en penninginsamling som tidigare år, men trots det har några som röstat velat bidra med en liten donation.
– Det frivilliga understödet vill vi förstås tacka för, säger Föreningen Folkhälsan i Pargas styrelseordförande Christel Gripenberg-Lerche.
Redan nu har en hel del luciabesök bokats in via Trisse Ramström som håller i de trådarna, men det går fortfarande att höra av sig per e-post till lucia2016.pargas(at)gmail.com om det är någon som önskar besök av luciaföljet.
Den mer exakta tidtabellen för när och var lucia med följe kommer att uppträda klarnar närmare den 13 december, men första gången man kan få se hela kvintetten tillsammans är i samband med Gamla Malmens julmarknad den 10 december då man kan träffa lucia vid Fredrikastugan.
https://youtu.be/oy8w_m5q6rw
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi

Uppdaterat 22.11 kl. 10:35 med korrekt e-postinformation för luciabokning