Masalins drömträff gav Wolves delad pott

Ledde med pondus. Wolves-kaptenen Sampo Niinimaa gjorde en strong match både bakåt och framåt mot TPS/2. Foto: Mikael Heinrichs

Division 4-toppmatchen mellan TPS/2 och SC Wolves blev en riktigt publikfriande historia på Idrottsparkens övre plan. Matchen slutade 1–1 (1–0) och allt annat höll god nivå förutom domarinsatsen.

TPS gick upp i ledning i den 11:e minuten efter en stark inledning då Kasperi Tuomi frispelades i mitten och avslutade distinkt bakom en chanslös Saku Suominen i Wolves-målet. Suominen gjorde för övrigt en riktigt bra match och stod för en handfull parader i matchen, där chanserna haglade tätt särskilt under första halvlek, trots att temperaturen låg närmare plus 30 grader.

Udda beslut

Under den första förfriskningspausen efter 25 minuters spel konstaterade domaren att lagens speldräkter var för likadana och beordrade Wolves att ta på sig gula västar, vilket inte riktigt var så lyckat med tanke på domarnas klädsel. Det resulterade i blå väst på domaren – tills domartrion i paus bytte till blåa skjortor.

Efter en halvtimmes spel bjöds det på en udda sekvens där TPS-spelaren Tuomi först fick en hand i ansiktet av Wolves-målvakten och i följande situation knuffade omkull Suominen, men domaren valde att fortsätta med inkast utan att ingripa. I början av andra halvlek gav Wolves i sin tur en hörna med en boll som hade gått sönder, men laget fick inte ta om hörnsparken, utan spelet fortsatte med domarboll.

Drömträff för Masalin

Wolves jobbade in sig i matchen och fick utdelning i den 64:e minuten då en långboll av Toni Tuominen resulterade i en halvchans för Jani Masalin som bröstade ner bollen och drog till på halvvolley rätt upp i krysset från 30 meter.

Pargaslaget hade ännu några chanser att ta ledningen, men Jami Hannuniemi fick inte till något vidare skott i sitt läge efter en fin framspelning av Patri Filatoff i den 73:e minuten. Med fyra minuter kvar av ordinarie tid bjöd Wolves Jiri Vainio på ytterligare ett läge åt Tuomi, men hans skott gick förbi Suominens mål. På tilläggstid hade ännu Wolves-kaptenen Sampo Niinimaa ett läge, men hans skott seglade långt över målet.

Med facit på hand torde alla inblandade vara rätt nöjda med oavgjort, vilket betyder att TPS/2 fortsätter i serieledning medan Wolves ligger trea. Wolves är det enda förlustfria laget i serien då nio fulla omgångar spelats.

TPS/2–SC Wolves 1–1 (1–0)

Målen: 11. Kasperi Tuomi 1–0, 64. Jani Masalin 1–1.

Wolves: Saku Suominen – Lauri Tulla (60. Karl Kaasik), Toni Tuominen, Jiri Vainio, Sampo Niinimaa – Henri Filatoff (53. Teo Allén), Niklas Aalto (89. Jami Virtanen) – Patri Filatoff – Joel Ylistalo, Jani Masalin, Jami Hannuniemi.

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*