Matchfylld höst

Det har gått en tid sedan den senaste kolumnen, men hösten har varit ganska jäktig.

Tävlingarna har avlöst varandra och det har blivit många fina minnen. Den bästa känslan kanske infann sig efter tävlingarna i Helsingfors, där jag boxades med den regerande finska mästaren och nådde oavgjort. Det var en enorm kamp.

Den 10 december kommer jag att vara med i landslagstruppen mot Sverige i Trollhättan.

Dessutom har jag hunnit tävla i jubileumstävlingarna i Nokia. I min egen viktklass fanns det bara tre deltagare och jag hade blivit utan match, så vi kom istället överens om en match med en tjej två viktklasser ovanför mig. Det blev en förlust, men ytterligare en fin erfarenhet att ta med sig!

Det dyker hela tiden upp nya chanser som det gäller att ta vara på.

Den 10 december kommer jag att vara med i landslagstruppen mot Sverige i Trollhättan. Det ska bli riktigt roligt att få tävla utomlands och en stor ära att få representera Finland i min
viktklass. Sannolikt kommer jag att ställas mot regerande svenska mästaren och det gäller att visa framfötterna. Landslagsuppdraget är en fin belöning för allt hårt arbete jag lagt ner.

Nu återstår det att se om jag hinner gå någon mindre tävling innan det. En tävling går av stapeln i Somero i början av december, så om allt går enligt planen blir det min avstamp på resan mot Sverige.

Landskampen kommer att kunna ses på tv i någon form, men på vilken kanal är ännu oklart i skrivande stund. Men det lär klarna då datumet närmar sig. Nu om nånsin gäller det att hålla tummarna!

På nästa års sida är följande större tävling TUL-turneringarna i Åbo i januari. De fungerar samtidigt som rankingtävlingar inför FM i april. Eftersom TUL-turneringarna arrangeras så här nära, hoppas jag naturligtvis på så stort publikstöd som möjligt hemifrån!

Vi ses i joggingspåret!

Mia Salokannel
Boxare på FM-nivå
översättning Mikael Heinrichs