Mia Salokannel: ”Det här är helt och hållet ett välgörenhetsjippo”

påsk, dam,
Snart dags. Mia Salokannel kommer att gömma dessa gula ägg någonstans i Pargas centrum. Bild: Leena Varjokivi.

Muskelipajas äggjakt började för fem år sedan med tre gömda ägg. Ifjol donerade 32 företag priser till äggjakten och i år har antalet nästan fördubblats.

Det hela började för fem år sedan

Mia Salokannel som driver företaget Muskelipaja i Pargas berättar att hon varje år brukar ordna äggjakt under påsken för sina barn. För fem år sedan beslöt hon sig för att ordna en äggjakt även för andra ivriga äggletare och gömde tre ägg som innehöll Muskelipajas presentkort till massage. Året därpå hade Salokannel några fler produktpriser med i äggjakten och massören Janne Hakala bidrog med presentkort.

– Jag fick många tackmeddelanden om hur trevligt det var att följa ledtrådarna och leta efter ägg i stadens centrum.

Tredje året kom Jyri Oksanen med, dåvarande ägaren till Sunti, numera grillcaféet Silta, och han utmanade andra företag att göra detsamma. Salokannel fick ihop totalt 12 ägg med fina priser som hon gömde – och efter det har jippot bara växt. Förra året var 32 företag inblandade och det fanns sammanlagt 45 gömda ägg. I år har antalet nästan fördubblats.

– Min tanke med äggjakten är att få folk att gå ut, att umgås med familjen och naturligtvis att lyfta fram lokala företag. I en liten stad är den här typen av samarbete viktigt.

Många vill skänka priser

Salokannel poängterar hur glad hon är över alla företag som kontaktat henne och vill skänka priser. Priserna är allt från presentkort till lokala butiker, företagsproduktpriser, till olika upplevelser. På sociala medier, muskelipaja_hieronta, kan man följa med vilka pris som har donerats.

– Äggjakten går till så att jag gömmer gula ägg som finns inuti chokladägg runt om i centrum och sedan sätter jag tips på some.

Tipsen publiceras på Muskelipajas Facebook och Instagramsida på långfredagen klockan 12.00.

Mera instruktioner kommer

Den som hittar ägget skickar sedan en bild på det till Salokannel, samt ledtrådsnumret. Det finns en lapp inuti ägget som visar vilket företagspris upphittaren har vunnit. Salokannel säger att mer detaljerade instruktioner kommer att ges innan äggjakten börjar.

– Jag försöker ta med delar av Pargas historia eller nutid i tipsen, ibland har man också nytta av att känna till företag.

Ett välgörenhetsjippo i högsta grad

Ifjol sträckte sig äggjakten över två dagar och så blir det antagligen även i år. Salokannel säger att det är mycket att hålla koll på och största delen av dagen går åt till att uppdatera sociala medier och hålla sökarna uppdaterade.

– Det här är helt och hållet ett välgörenhetsjippo som jag hoppas kan bidra till ett leende på folks ansikten, glädje och en känsla av att lyckas.

Mia Salokannel
Ålder: 36
Bor: i Pargas
Jobbar som: företagare inom välmåendebranschen, driver Muskelipaja i Pargas
Aktuell som: ordnar Muskelipajas äggjakt i Pargas

 

Malin Johansson

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*