”Mr-Ålandsbanken i Pargas” går i pension

Efter 26 år på Ålandsbanken i Pargas tackar Jan-Peter Pomrén för sig och ger över stafettpinnen till Robin Bredbacka.

Ålandsbankens långvarige medarbetare, Senior Premium Banker Jan-Peter ”Peppe” Pomrén går i pension i februari. Året var 1997 då han började på Pargaskontoret och nu efter 26 år är tiden inne att ge över till nya krafter.

– Jag kunde ha gått i pension redan år 2020, säger 66-åriga Pomrén, men förklarar att beslutet att gå i pension egentligen först har mognat under de tre senaste månaderna och nu känns det bra att lämna arbetslivet bakom sig.

Personlig service viktig

Pomrén är bosatt i Åbo och har dagligen pendlat till kontoret i Pargas. Där har han trivts bra och lyfter fram hur nöjd han är med den personliga service som Ålandsbanken erbjuder sina kunder, och dessutom på svenska. Efterträdaren Robin Bredbacka intygar att man kommer att fortsätta på samma sätt och beskriver sig själv som en tillmötesgående och lösningsorienterad person som gillar siffror.

– Jag har haft förmånen att få lära mig allt från grunden ända sedan jag började här i april 2021, säger Bredbacka som genast efter avklarade studier fick en tjänst vid Ålandsbanken.

Jan-Peter Pomrén efterträds av Robin Bredbacka (i mitten), här tillsammans med Jennica Heikius (t.v.), Sandra Urvas, John Laurén och Marja-Liisa Wihlman.

Ålandsbanken växer hela tiden

Till Bredbackas arbetsbild hör allt från att träffa kunder och diskutera finansieringsbehov till att fungera som rådgivare på placeringssidan. Kollegan John Laurén sköter samma uppgifter, men har en annan kundstock. Kontorschefen för Pargas och Åbo, Jennica Heikius, är stationerad i Åbo, men besöker kontoret i Pargas regelbundet och berättar att Ålandsbanken hela tiden växer och får nya kunder.

– Jag är stolt över att vi går vår egen väg och vi får mycket bra kundfeedback. Vi blir hela tiden större inom placeringssidan. Jag vill rikta ett varmt tack till Peppe, ”Mr. Ålandsbanken i Pargas”, för välgjort arbete och den utmärkta kundservice han alltid levererat.

Ålandsbanken har valts till Finlands bästa Private Banking de senaste två åren. På Ålandsbanken i Pargas arbetar även servicerådgivare Sandra Urvas och assistent Marja-Liisa Wihlman.

Malin Johansson

1 Kommentar

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*