Mycket att göra och bara lite tid

Hanna Nyström.
Hanna Nyström.
Det är sista året i Skärgårdshavets skola och mina dagar är fullpackade med program. Från att sitta i skolbänken till att vara på showövning i Pargas och dessutom öva inför luciadagen och skolans julfest.
Dagarna blir långa och det är mycket man ska hinna med. Jag hamnar att planera mina dagar allt mera när alla läxor ska göras och allt program tränas.
Jag som bor här ute på Korpo har en 1,5 timmes bussfärd till Pargas och under den hinner jag både laga läxor och träna sånger till lucia och showen. Showövningarna blir allt längre och jag hinner inte alltid hem med sista bussen och då övernattar jag i Pargas.
När det nu är mitt sista år i grundskolan så är det annat också som måste funderas på och det kan bli ganska stressigt. Men jag har lärt mig nu efter att det är andra gången jag deltar i showen vad jag skall prioritera och hur jag skall få allting att gå ihop.
Jag har lärt mig att klara av mitt skolarbete. I bland blir det jobbigt men jag har en underbar familj och vänner som stöder mig med allt och hjälper mig komma igenom det. Jag tycker om att vara igång hela tiden utan att jag låter det bli ett stressmoment. Jag har själv också blivit en person som hjälper mina vänner att hantera stress och hur dom skall planera sina dagar. Jag tycker det känns bra att få hjälpa andra kompisar som behöver hjälp med saker som jag själv går igenom. Och när föreställningarna börjar märker jag att allting har varit värt besväret.
Ett motto jag tänker på varje morgon är ”If this would be my last day, how would I live it” och jag tycker det är viktigt att leva just så som du känner att du vill göra den dagen. Tänk inte så mycket, lev i nuet och inte i framtiden annars glömmer du bort att leva.
Hanna Nyström