Mysigt mingel i centrum

Deltar i Kärringkvällen. Helena Bruun och Sonja Tobiasson hälsar alla välkomna att besöka butiker och företag i centrum. Foto: Leena Lehtonen.
Deltar i Kärringkvällen. Helena Bruun och Sonja Tobiasson hälsar alla välkomna att besöka butiker och företag i centrum. Foto: Leena Lehtonen.
Torsdagen den åttonde oktober arrangerar köpmännen och företagarna i Pargas centrum höstens Kärringkväll. Kvällen har redan blivit en tradition och den arrangeras dessutom även på våren.
– Kvällen är ju på sätt och vis en säsongvändningspunkt, konstaterar Sonja Tobiasson från Gullkrona.
Nu säger vi hej till sommaren och välkomnar hösten. Det hinner bli mörkt innan Kärringkvällen är slut klockan 21 men höstkvällen lyses upp av ljus och lyktor.
– Nytt i höst är att vi startar redan klockan 17 i stället för klockan 18 som tidigare, säger Helena Bruun på Tre Små Rum.
Det är ju några butiker som stänger klockan 17 så det skulle vara rätt så fånigt att ha stängt under en timme och sedan öppna på nytt.
Företag som är med i evenemanget brukar ha erbjudanden, produktförevisningar, kanske tävlingar eller annat program.
– Vi har till exempel textilrepresentanter i affären och dessutom förevisas kökskomposten som man helt enligt dess namn kan ha i köket, säger Bruun.
I Gullkronas butik kan man träffa Virpi Grönroos från Helmivene. Hon berättar om alpackaprodukter, som hon både tillverkar själv och importerar.
Under kvällen kan man besöka också caféer och matställen. Med i evenemanget är butiker och företag vid Strandvägen, Köpmansgatan, Storgårdsgatan (Café Nathali) och Skolgatan (Anna´s).
– Vi har yoga till klockan 19 men efter det är det öppet hus, berättar Irena Nylund i Terapihörnet.
Det är öppet också i galleri Art Bank och i bok- och pappershandeln Booklet.
Café Hallonblad serverar mat samt kakor och bakelser. Det blir även levande musik med unga lovande Pargasmusikern Filip Hartman.
Kärringkvällen brukar vara välbesökt och då kan man också bekanta sig med utbudet och handla utan brådska. Kommer man med bil är det gott om parkeringsplatser mellan Köpmansgatan och Strandvägen.
– Det är mysigt mingel under höstkvällen, och ett sätt att träffa folk. Och visst är det ju en positiv kväll på många sätt också för oss företagare, summerar Helena Bruun.
Leena Lehtonen
040 563 8717/leena.lehtonen@aumedia.fi