Naguarrangörer: Gå ett yrke till en kvinna på söndag

kvinnor med reflexvästar går utomhus
Gå ett yrke i Nagu. Så här såg det ut för två år sedan. I år kan man gå var som helst och delta på distans. Arkiv/Fred Sundén

– Över 3 000 euro skulle vara drömmen i år, säger Ann-Helen Saarinen, som är initiativtagaren och en av arrangörerna till välgörenhetsevenemanget ”Gå ett yrke till en kvinna”, som ordnas på söndag den 16 januari.

De två första åren gick omkring hundra personer tillsammans i Nagu då evenemanget ordnades.

I fjol ordnades det på distans utgående från Nagu och deltagarna gick på orter som Åbo, Pargas och i Houtskär och Norrskata.

På grund av pandemin och restriktionerna planeras evenemanget som en hybrid i år.

Från Framnäs eller var som helst

– Det finns olika långa banor utmärkta med start från Framnäs i Nagu. Om situationen och restriktionerna tillåter det, så startar vi därifrån tillsammans klockan 11–12 på söndagen. Om det inte är möjligt så kan man gå en av rutterna enligt egen tidtabell. Samtidigt är det möjligt att delta genom att promenera var som helst, säger Saarinen.

Regionförvaltningsverkets nuvarande restriktioner gäller till och med den 15 januari.

Den som vill vara med anmäler sig på naistenpankki.fi. Sök på ”Nagu” eller ”Nauvo” för att komma till evenemanget och betala in välgörenhetssumman via nätet.

– Vanligen är avgiften för att delta 30 euro, eftersom det är den summa Kvinnobanken räknar med att behövs för att utbilda en kvinna, men när det gäller vårt evenemang så får man betala den summa man vill. Vi tycker att det är roligt om många deltar med barn och barnbarn, säger Saarinen.

Målet i år är över 3 000 euro

Sammanlagt fick välgörenhetspromenaderna ”Gå ett yrke till en kvinna” ihop 35 000 euro i hela landet i fjol.

– Vi i Nagu kan med hjälp av våra åboländska vänner vara stolta över att gick in 2 887 euro av dem. Vårt resultat har ökat år för år, säger Saarinen.

År 2020 fick man ihop 2 138 euro och året innan 2 048 euro. Och i år är målet alltså över 3 000 euro…

Uppdaterad information finns på evenemangets Facebooksida, ”Gå ett yrke till en kvinna Åboland” heter gruppen där.

Carina Holm
carina.holm@aumedia.fi

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*