PIF skänker använda handbollar till lågstadierna i Pargas

Handbollssektionens ordförande Jan Bambu Eriksson överräcker bollar till Malms skolas lärare Charlotta Wiklén. I mitten nostalgievenemangets Robert Åberg med de nya Dragonskin bollarna i handen. Foto: Jessica Ranta-aho.
Handbollssektionens ordförande Jan “Bambu” Eriksson överräcker bollar till Malms skolas lärare Charlotta Wiklén. I mitten nostalgievenemangets Robert Åberg med de nya Dragonskin bollarna i handen. Foto: Jessica Ranta-aho.
I våras ordnades ett stort Nostalgievenemang i PIUG som bland andra Robert Åberg var med och planerade. Många före detta spelare kontaktades för att spela en match mellan -72/-73 födda mot -75/-77 födda. Under planeringen dök tanken upp att göra detta till ett evenemang till förmån för handbollsjuniorerna.
På marknaden fanns nu nya bollar som var mer användarvänliga för barn och som andra föreningar redan hade tagit i bruk. Tanken var då att de insamlade medlen skulle användas till att förnya hela uppsättningen av bollar för de yngsta (E-juniorer och yngre). Intresset att understöda blev större än vi kunnat förvänta. Både företag och privatpersoner ville delta. I höst då säsongen körde igång fanns det 200 nya Dragonskin-bollar. Sektionens gamla gummiaktiga bollar var nu överflödiga och beslut gjordes att de kommer att skänkas till skolorna bara höstens Schooltour-runda är avklarad.
Handbollssektionen hoppas förstås att detta initiativ lockar skolorna att även införa handboll mer aktivt under gymnastiklektionerna. Barnen i Pargas har fint hittat till handbollen och spelar säkert gärna även lite handboll i skolan. Antalet juniorer växer stadigt från år till år och tydlig inverkan har Schooltour-konceptet som sköts av Piffens handbollssektion men finansieras av Finlands handbollsförbund.
På våren får evenemanget en fortsättning då även damerna vill ordna ett motsvarande nostalgievenemang. Exakt datum finns ej utsatt ännu, men det informeras närmare då tidpunkten är spikad.
PK