Piffenin hallikaupan toteutuminen lähellä

FOTO/KUVA: GÖSSE STORFORS Lars Nummelin. PIF-Centerin projektipäällikkö. Kuva: Gösse Storfors.
FOTO/KUVA: GÖSSE STORFORS
Lars Nummelin. PIF-Centerin projektipäällikkö. Kuva: Gösse Storfors.
Piffenin suunnitelmat Optimakers-yhtiön konkurssipesän teollisuushallien ostamisesta ovat nyt edenneet siten, että osapuolet ovat päässeet sopuun kauppahinnasta ja alustava sopimuks on työn alla. Sopimukseen sisältyy muutamia ehtoja, joiden täytyy toteutua ennen lopullista sopimusta, joka on allekirjoitettava viimeistään 15. marraskuuta.
Piffenin puolesta asioita hoitaa tätä tarkoitusta varten perustettu yhtiö, Fastighets Ab PIF-Center Kiinteistö Oy, jossa Piffen on enemmistöomistaja. Ehtoihin kuuluu että Paraisten kaupungin pitää muuttaa käyttötarkoitusta niin että hallit hyväksytään urheilukäyttöön. Kaupungin takuu sisältyy myös ehtoihin.
Melkein kaikki Piffenin jaostot voivat käyttää halleja, mutta
myös muut lajit kuten pöytätennis, tennis, lentopallo ja sulkapallo voivat vuokrata aikoja halleista.
– Olemme erittäin iloisia että kaupunki on suhtautunut positiivisesti hallitilan lisäämiseen Paraisten urheilulle, painottaa Piffenin ja kiinteistöyhtiön puheenjohtaja Folke Lindström.
Juuri nyt sovitellaan syksyn ja talven hallivuoroja, mutta kaikki eivät saa toiveitaan läpi. Tarve on erittäin suuri, PUNT on täyteen varattu ja kun Sarlinin koulun jumppasali on varattu koulun tarpeisiin neljä-viisi viikkoa sekä syksyisin että keväisin mm. ylioppilaskirjoituksia varten, tilanne on toivoton. Varsinkin voimistelijoilla on vaikeaa kun heillä on hankalasti liikuteltavia varusteita Sarlinin koulussa. Tämä hankaloittaa erityisesti kaikkein nuorimpien toimintaa.
– Ajatus yksityishalleista ei ole uusi, mutta se on aina kaatunut taloudellisiin edellytyksiin. Nyt se näyttäisi onnistuvan, sanoo Lindström, joka haluaa painottaa että juniorien vilkas toiminta pakottaa Piffenin toimimaan.
Nyt moni juniorijoukkue on joutunut harjoittelemaan muilla paikkakunnilla epämukavina aikoina. Se aiheuttaa suuremmat riskit poisjääntiin ja kuljetukset ovat vanhemmille kalliimpia.
– Piffenin keskushallitus on koko ajan ollut yksimielinen, kuten myös yhdistyskokous, siitä että PIF-Center on tarpeellinen. Olemme myös iloisia siitä, että Paraisten Nappulaliiga on näyttänyt vihreää valoa tullakseen yhtiön vähemmistöosakkaksi.
Pienempi kahdesta hallista näyttää tältä. Arkistokuva: Gösse Storfors.
Pienempi kahdesta hallista näyttää tältä. Arkistokuva: Gösse Storfors.
Kiinteistöyhdistyksen hallituksessa istuvat Folke Lindström (pj.) sekä Carl-Gustaf Bergström, Björn Mattsson ja Stefan Nyberg. Hallitusta täydennetään myöhemmin. Projektipäälliköksi ja yhtiön toimitusjohtajaksi on kutsuttu Piffenin entinen puheenjohtaja Lars Nummelin, joka jää pian eläkkeelle virastaan Kemiönsaaren kunnan teknisenä johtajana.
– Tuntuu hyvältä että olemme saaneet nimivahvan hallituksen ja kokeneen projektipäällikön. Nummelinin kanssa oltiin yhteistyössä jo 1990-luvulla kun Tennbyvallen valmistui. Myös silloin toimin puheenjohtaja ja Lasse projektipäällikkönä, kun kaupungin nappulat saivat ruohokentän, joka maksoi kaupungille vain 25 000 euroa. Suurin osa töistä tehtiin talkoilla. Tiedän että saamme käytännöllisen projektipäällikön, joka osaa asiansa, Folke Lindström korostaa.
Gösse Storfors
reporter@fabsy.fi