Nu får även Kalkvägen färggranna mattor

Målar mattor. Föreningen Kiva i Pargas fortsätter projektet med att måla mattor i Pargas. Bild: Malin Johansson.

I slutet av maj kommer Kalkvägens gångbanor att prydas av färggranna mattor som ska välkomna turisterna till Pargas. För ett år sedan tog föreningen Kiva i Pargas initiativ till att måla trasmattor i olika färger på gatorna i centrum av Pargas. Projektet var uppskattat och fick mycket positiv feedback och bland annat önskade man från Pargas stads sida att man även skulle måla mattor på Kalkvägen för att välkomna turisterna till Pargas, framför allt de som cyklar Ringvägen.

Vill öka trivseln i centrum

Föreningen Kiva i Pargas, som jobbar för att främja utvecklingen och öka trivseln i Pargas centrum, var inte sen med att nappa på idén. Medlemmarna består av företagare på orten, men också av privatpersoner som brinner för att utveckla Pargas centrum. Arja Hankalahti är aktiv i föreningen och en av eldsjälarna bakom trasmattorna tillsammans med Peggy Wallin och Jenny Präktig.

– Både elever från finska och svenska högstadiet och gymnasiet kommer att hjälpa oss med målandet av mattorna. Också Pargas stad har varit mycket positivt inställda till detta och kommer att hjälpa oss med bland annat transporter och införskaffandet av penslar, berättar Hankalahti.

Kalkvägen målas i slutet av maj

Lokala företag har sponsrat målningen, vilket Kiva i Pargas är tacksamma för. Hankalahti berättar att själva målandet kommer att äga rum under tre dagar i slutet av maj: 20.5, 23.5 och 27.5. Hankalahti påpekar att cyklister och fotgängare bör iaktta extra försiktighet under dessa dagar då man rör sig längs gångbanorna. Sammanlagt deltar cirka 15 elever i målningsprojektet och utöver de färggranna ränderna utlovas en och annan flagga eller välkomnande text.

De mattor som man för ett år sedan målade på gatorna i centrum börjar vara slitna och en del behöver målas om. Ifall man är intresserad av att hjälpa till, kan man kontakta föreningen via e-post info@kivaipargas.fi

Malin Johansson

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*