Nu har dans- och konståkningsfilmen ”Femte systern” premiär

dansare i lila ljus
Dags för filmpremiär för “Femte systern”. Pressfoto

200 dansare och 50 konståkare från Pargas och S:t Karins medverkar i filmen ”Femte systern” som är ett samarbetsprojekt mellan Musikinstitutet Arkipelag och ParSport konståkning.

– Premiären har flyttats flera gånger så att vi skulle kunna ordna filmförevisningarna på bio. Till slut beslöt vi att inte vänta längre, utan publicerar filmen på nätet, säger Musikinstitutet Arkipelags danslärare Solveig Ekholm.

Hon har skrivit manuskriptet och regisserat filmen som handlar om fem prinsessor som alla har sina egna speciella förmågor och krafter.

Också en nedskräpare förekommer i filmen.

Långa inspelningsdagar

Inspelningarna gjordes i Pargas i december och januari under långa och intensiva dagar.

– Det var roligt, stressande och spännande. Coronan skapade ytterligare stress då det blev ändringar hela tiden. Att göra en film i en sådan omfattning och leda projektet var en helt ny upplevelse för mig, säger Ekholm.

Även eleverna trivdes med inspelningarna.

– Det var roligt att se hur lärarna bearbetade filmen under inspelningarna, arbetade tillsammans och hade roligt, säger Mariela Westman, 13, som dansade rollen som prinsessan Empatia.

– Jag trodde att det skulle finnas 2–3 kameror, men där fanns många kameror som filmade oss också på mycket nära håll, säger Brianna Sandell, 13, som dansade rollen som prinsessan Vesi.

Spännande att se sig själv på film

Eleverna som har medverkat i filmen får se den på filmduk tillsammans med sin egen grupp.

– Det är lite spännande att se hur man klarar sig på filmduken, säger Sonja Sievänen, 15, som dansar rollen som prinsessan Ilma.

Man kan se filmen 48 timmar efter biljettinköpet på SemiLive. Mer uppgifter finns på arkipelagmusik.fi

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*