Ny konstnär ställer ut i Gamla Kommunalstugan

Produktiv. Maria Vane-Tempest är en produktiv konstnär.
 
Maria Vane-Tempest håller sin första galleriutställning i Pargas.
Konstnären tycker att tidpunkten för utställningen inte kunde bli mer perfekt; Maria fyller nämligen 50 år den 20 juli.
Maria Vane-Tempest kommer ursprungligen från Vasa men jobbar nu i Åbo på äldreboendet Portsahemmet, där hon är chef för två avdelningar. Att måla har under de senaste åren blivit en mycket bra motvikt till det tunga arbetet.

Jag vill att vi kvinnor ska hålla ihop.

Maria Vane-Tempest började måla först några år sedan. Det började med att hon deltog i en konstkurs med sin mamma. Efter det har hon målat mycket och hunnit hålla redan 12 utställningar. Utställningen i Pargas blir det första i ett konstgalleri och det tycker konstnären är mycket spännande.
– Ett av mina återkommande motiv är kvinnor. Jag vill att vi kvinnor ska hålla ihop, förklarar Vane-Tempest.
Hennes målningar är alla väldigt olika både till färgsättningen och stilen.
– Någon skulle kanske säga att jag inte hittat min stil, men alla är vi ju unika och vi är i olika livssituationer. Så är också mina målningar. Jag vill inte måla bara på ett sätt, fortsätter hon och förklarar att hon inte vet hur målningarna ska se ut när hon börjar. De liksom kommer fram då hon börjar måla.
Maria Vane-Tempests målningar är verkligen väldigt olika. Både färgerna och stämningen varierar allt från fjäderlätt och luftigt till riktigt dystert och murrigt. Till varje målning hör också en kort berättelse som gör att målningarna får ett ytterligare djup.
Utställningen IT’S ON på Gamla Kommunalstugan i Pargas kan besökas under tiden mellan den 11 juli och den 3 augusti.
Laura Johansson
050 555 9292
Laura.johansson@aumedia.fi