Nya låtar på Pajbacka

Några timmar till hemmapremiär. Här Piffen i rött inför derbymötet med ÅIFK i Åbo förra veckan. Arkivfoto: Mikael Heinrichs.
Några timmar till hemmapremiär. Här Piffen i rött inför derbymötet med ÅIFK i Åbo förra veckan. Arkivfoto: Mikael Heinrichs.
Mål, mål, mål, na-naa-naa-na-na, maaleja, na-naa-naa-na-na !
Melodin är Opus sommarplåga från 1984, ”Live is Life”. Platsen är Pajbacka fotbollsplan i Pargas. På läktaren sitter tre fotbollsentusiaster som ser fram emot Piffens första hemmamatch i kväll mot Wilpas. Då är det också premiär för de nya hejarramsorna som Folke Pahlman har skrivit. Enkla och medryckande sånger som ska ge Piffenspelarna ett extra stöd och sporra dem till att göra sitt bästa på planen.
Pahlman som är ett bekant ansikte på Piffens hemmamatcher efterlyser en ny läktarkultur i Pargas.
– Man säger att publiken är den tolfte spelaren, men här i Pargas är vi inte så aktiva. Laget behöver stöd och jag hoppas få till stånd en ny kultur som visar att publiken här verkligen är den tolfte spelaren.
Pahlman har gjort sju låtar, varav tre nu finns på cd och som spelas under matcherna. Inmarschen när laget kommer in på plan har en egen sång och de två övriga är mera allmänna hejarramsor som ska ge Piffen ett lyft. Pahlman ser fram emot hemmapremiären och hoppas att de egna juniorerna också hittar till Pajbacka för att heja fram sin idoler.
– Juniorerna borde se så många matcher som möjligt och ha någon Piffenspelare att se upp till. De som sett flest matcher kunde få något pris. Juniorerna ska uppmuntras att spela fotboll var som helst och överallt. Allt ska vara fotboll i Pargas.
Piffens långvariga lagledare Stig-Olof ”Sjadde” Carlberg är nöjd med Pahlmans arbete. Piffen har ett starkt lag med en majoritet av hemmafostrade spelare och Carlberg tror att hejarramsorna kan fungera som tändvätska för både publiken och spelarna.
– Det är en bra grej som säkert lockar folk nu när vi har något nytt att bjuda på.
Också Piffens allt-i-allo Christer Järnström är nöjd.
– Det här är en bra början. Något sådant här har fattats i Pargas.
Piffen möter Salon Wilpas i kväll (6.5) klockan 18.30 på Pajbackaplanen.
http://https://youtu.be/ufNLpdGEBi0
Kim Lund
040 587 3759/kim.lund@aumedia.fi