Nybliven personal trainer öppnar egen studio i vår

Foto: Mikael Nyberg Traditionell träning. Personal trainer kan skräddarsy individuella program och hjälper också med frågor kring kosten, berättar Maaret Vuorio.
Foto: Mikael Nyberg
Traditionell träning. Personal trainer kan skräddarsy individuella program och hjälper också med frågor kring kosten, berättar Maaret Vuorio.
Nästa vår får Pargas en ny motionsstudio där man under ledning av en personal trainer kan träna ensam eller i en mindre grupp. Det är Pargasbon, tradenom Maaret Vuorio som utbildat sig till personal trainer. Utbildningen (Trainer4You) tar ett år.
– Jag kommer att jobba inom Åbotrakten och träna både individuellt och grupper. Träningen kan ske nästan var som helst, inte enbart i min egen studio som kommer att finnas i samband med vårt hem, berättar Vuorio.
Hennes företag heter FitMeHealth.
Maaret Vuorio berättar att träning kan vara funktionellt och man kan använda redskap såsom TRX-band och kettlebell och även den egna kroppens vikter.
– Jag hoppas att få med också de kvinnor som tycker att de inte hinner med motion på grund av jobb, småbarn eller annat. Likaså vill jag uppmuntra nyblivna mammor att börja träna så fort som bara möjligt. Små bebisar kan man ju ofta ta med sig, det är inget problem.
Maaret Vuorio har själv hållit på med motion och idrott sedan barnsbenen och att träna i en konditionssal är hennes egen grej. Under de fyra år som familjen har bott i Pargas har hon inte hittat ett lämpligt träningsställe här utan har tränat i Åbo. I år har hon börjat cykla mer aktivt än förut och på sommaren går det ju bra att träna även på den egna terrassen.
Den egna studion blir färdig på våren. Möjligen kommer den att omfatta även plats för träning av golfslag, det har önskats av Maarets man.
Golfare kan också vara en målgrupp med skräddarsytt träningsprogram.
Vuorio berättar att hon är intresserad av kostfrågor och vill studera vidare i ämnet. Rätt kost är viktig för såväl barn och ungdomar som vuxna och när man tränar och idrottar ska det finnas en balans mellan kost, träning och vila.
Maaret Vuorio är tradenom till sin utbildning och hon kommer att fortsätta också med sitt nuvarande förvärvsjobb.
Leena Lehtonen
040 563 8717/leena.lehtonen@aumedia.fi