Oavgjort kändes som seger

Joanna Yli-Suvanto gjorde fem mål för Piffen i kväll. Arkivfoto.
Piffens handbollsdamer knep en poäng i den målsnåla tillställningen i Granigrottan i kväll efter 16–16 (7–8) i division 1-matchen mot GrIFK Young Ladies.
Trots att Pargas IF ledde i paus såg det tidvis riktigt knapert ut då hemmalaget en dryg kvart in i andra halvlek ledde med 14–10 och såg ut att – än en gång – hålla poängen i Grankulla. Men Piffens damer vek sig inte, utan kom med tre raka mål upp till 14–13. Det viktiga 15–15 -målet sattes av Joanna Yli-Suvanto  och den slutliga kvitteringen stod Malin Sjöblom för i matchens sista minut.
GrIFK Young Ladies låg inför matchen på samma poäng som Piffen och lagen ligger fortfarande tvåa och trea i tabellen bakom BK-46 Goldies.
– Det var en tung match framåt, men försvaret och Linnéa Back i mål jobbade fint. Unga Joanna Yli-Suvanto var en viktig målspottare i dag, konstaterade Jessica Ranta-aho efteråt.