Pajbackaplanen får inte användas — planens skick upprör fotbollsfolket

gräsplan med dålig gräsmatta
Pajbackaplanen är försatt i användningsförbud. Foto: Johan Backas

Veckoslutets match och tisdagens träningsmatch för Pargas IF flyttas till Åbo.

Det samma gäller Tvåans hemmaöppning och Piffen måste börja säsongen borta i Raumo mot Rauman Pallo-Iirot.

Orsaken till att matcherna flyttas är att staden har försatt Pajbackaplanen i användningsförbud till och med den 18 juni på grund av de misslyckade försöken att lappa gräset.

En del av planen får användas, men matcher kan inte spelas på den.
– Vi borde förbereda oss för säsongen, men kan inte träna ordentligt. Det här är lite av en fars i ”fotbollsstaden” Pargas, säger PIF:s chefstränare Stefan Strömborg argt.

Fotbollsgräs i dåligt skick
Gräsets skick väcker stor förargelse. Foto: Johan Backas

Mikael Enberg, stadens fritidssekreterare, säger att man inte har lyckats reparera planen som förväntat. Den här veckan borde man få ersättande rullgräs.

– Jag vet inte riktigt vad som gick fel. Det kan vara att den kalla våren också har påverkat. Men visst är det beklagligt, säger han.

Enligt Piffens pressmeddelande har föreningen försökt få staden att göra de reparationer som behövs sedan i höstas. Föreningen har också föreslagit att man skulle skaffa rullgräs, men i stället försökte man lappa planen på annat sätt.

Hemmamatchen blir bortamatch

Den 13 juni borde Piffen ha börjat säsongen i Tvåan med en hemmamatch mot Atlantis, men nu måste laget börja säsongen borta den 17 juni mot Pallo-Iirot i Raumo. Atlantismatchen och säsongens start på hemmaplan har flyttats till den 23 juni, förutsatt att rullgräset har hunnit börja rota sig tillräckligt till dess.

Lördagens träningsmatch mot TPS spelas på Veritasstadion klockan 14.15. Det betyder att föreningen förlorar intäkter för inträdesbiljetterna, eftersom det redan nu fanns intresse för matchen i Pargas.

I stället blir det TPS som är lördagsmatchens arrangör och håvar in biljettintäkterna.

Piffen erbjuder dock alla intresserade en möjlighet att följa lördagens match mot TPS via en direkt streamning med finskt referat i Piffens kanal SolidSport solidsport.com/piffootballmen. Där kommer man också att kunna se alla Piffens matcher i Tvåan.

Timo Järvenpää
timo.jarvenpaa@aumedia.fi
Översättning: Carina Holm

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*