ParBa ordnar junior-FM och åldersklassmästerskap

Eetu Heino delar ut priser under söndagen. Arkivfoto: Mikael Heinrichs

Under veckoslutet spelas det högklassig badminton i PIUG i dagarna två. Pargas Badminton står som värd för 17- och 15-åringarnas FM samt åldersklassmästerskapen i klasserna 13, 11 och 9 år.

– Det blir verkligt högklassig badminton då landets bästa unga spelare möts i Pargas. Vi har många duktiga hemmaspelare i de yngre åldersklasserna, så det lönar sig att komma till hallen och heja fram våra förmågor, säger ParBa:s Mikko Blomqvist.

Matcherna inleds kring 9 på morgonen både på lördag och söndag – och man fortsätter långt in på kvällen på lördag. Söndagens finalpass är aningen kortare och då kommer ParBa:s elitspelare, regerande finska mästern i herrsingel, Eetu Heino, att vara på plats som prisutdelare.

Det är fritt inträde till hallen under hela veckoslutet.

Pröva på badminton

ParBa kommer också att ordna tre gratistillfällen för badmintonintresserade under våren. Lördagarna 6 april, 4 maj och 18 maj kan man mellan klockan 17 och 19.30 komma till PIUG tillsammans med familjen eller kompisar och pröva på grenen.

– Föreningen lånar ut racketar och bollar – och man behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av grenen, påminner Blomqvist.

Det enda man behöver med sig är lämpliga spelkläder samt innetossor – och gärna en vattenflaska.

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi