Pargas Padelhall fyller ett år – ”det som värmer mest är nöjda kunder”

Aktiva padelspelare. Från vänster: Niklas Westerlund tillsammans med Krister Backlund, Harri Salo och Mikael Enberg. Bild: Malin Johansson.

På Kraftgatan i Norrby är det full rulle i Pargas Padelhall på måndagskvällen då PK:s reporter besöker hallen. För drygt ett år sedan grundade Niklas Westerlund tillsammans med kompanjonen Kaj Karlsson företaget Pargas Padelhall Ab och den 14.1.2022 öppnade man padelhallen i Norrby. Som helhet är man nöjd med verksamheten.

– I stort sett har det gått som vi förväntade oss, men det har varit mera jobb med planen och bokningssystemet än jag hade föreställt mig, säger Westerlund och tillägger att det har varit intressant att se hur det är att vara företagare.

Ett intressant år

Överlag hade man räknat med aningen flera spelare sommartid samt under vissa veckoslut. Sammanlagt 150 olika personer har gjort bokningar under året, men hur många olika spelare som har spelat är svårt att säga, då bokningen av planen görs av en person trots att flera spelar samtidigt.

– Kanske omkring 400 personer. Jag tror att den högsta toppen är nådd för tillfället, men samtidigt tror jag nog att många kommer att fortsätta spela samt att vi får nya spelare då det är en sport som det är lätt att komma i gång med.

En social sport

Största åldersgruppen som spelar i hallen är omkring 35–55 år och det är ungefär lika många kvinnor som män. För tillfället har drygt 10 grupper standardtider i hallen, främst på vardagskvällar. Ett gäng som spelar regelbundet är Nina Borgström, Heidi Skaag-Isaksson, Daniela Sundell och Sofie Sjöström. Varje måndagskväll träffas de i padelhallen och njuter av social samvaro och lite motion.

– Det är skönt, man måste släppa allt annat och koncentrera sig på spelet, säger Skag och påpekar samtidigt att padel är både roligt och socialt.

 80-talsmusik ljuder ur högtalarna

Då damerna börjar vara klara efter en och en halv timme, står det redan ett annat gäng och väntar på sin tur. Det är Mikael Enberg, Harri Salo och Krister Backlund som tillsammans med Westerlund ofta spelar tillsammans och då ljuder det 80-talsmusik ur högtalarna i hallen.

– Vi är alla aktiva spelare och började spela tillsammans redan innan padelhallen byggdes, berättar Enberg och tillägger att man spelar två timmar åt gången.

Under inkommande helg 21–22 januari bjuder Pargas Padelhall sina kunder på billigare spelturer födelsedagen till ära.

– Vi vill tacka alla som har spelat här och ett speciellt tack till de som spelar regelbundet i hallen, för utan dem skulle det vara svårt att få det att gå igenom. Och det som värmer mest är nöjda kunder som är glada för att vi öppnat en padelhall i Pargas.

Malin Johansson

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*