Pargas Retro Cars förenar retrobilsentusiaster i Pargas

Staffan Sundström med hans fru Jaanas Moskvich. Bild: Linn Turkki

Pargas Retro Cars rf är en förening för alla som är intresserade av retrobilar i Pargas. Nästa vecka ordnar man picknick i Centralparken.

Föreningens ordförande Staffan Sundström berättar att Pargas Retro Cars grundades 2017 och föreningen har 125 medlemmar. Många av föreningens medlemmar har själva gamla fordon, men det är inget måste för att gå med, och föreningen äger också några gamla fordon med anknytning till Pargas.
Till Pargas Retro Cars verksamhet hör olika träffar, att renovera gamla fordon och den traditionella Pargas Retro Paraden och Skrottorget. Föreningen har också en granskare för museifordon, ifall man vill registrera sitt fordon som sådant.

Sundström berättar att han har en GAZ M20 Pobeda från år 1955, som han renoverar och snart bli klar, och hans fru Jaana äger också en retrobil som är en Moskvich 401 från år 1953. Urpsrungligen var den en Opel Kadett, men då ryssarna tagit hela fabriken i Tyskland som krigsbyte böts namnet till Moskvich. Sundström har länge haft ett intresse för retrobilar, men som yngre har det varit en lite väl dyr hobby och nu har han mer tid att lägga på bilarna.

Onsdagen den 5 juli kommer Pargas Retro Cars att ha en picknick i Centralparken, då man kan komma med till parken och träffas och grilla korv. Förutom det är också den traditionella Retro Paraden och Skrottorget på kommande under samma veckoslut som Forneldarna hålls.

– Om man har överlopps bildelar kan man ge dem till föreningen eller själv komma med och sälja, berättar Sundström.

Föreningen hoppas på att runt 200 olika fordon, allt från bilar till motorcyklar och traktorer, skulle vara med på paraden och Skrottorget.

 

Linn Turkki

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*