Pargasbon Peter Palander deltar i LEGO Masters Suomi

Peter Palander
Peter Palander. Medverkar i LEGO Masters Suomi. Foto: privat.

LEGO masters är ett koncept som från början kommer från Storbritannien och som även har visats i länder som Australien, USA, Tyskland, Sverige och Holland. Tävlingen går ut på att åtta byggpar tävlar om vem som ska bli den första att erhålla titeln LEGO Masters Suomi. Peter Palander tävlar tillsammans med Ville Vanhatalo från Esbo. Av deltagarna krävs både kreativitet, skicklighet och passion för att lyckas.

Hittade legointresset på nytt i vuxenålder

Palander hittade legointresset på nytt i vuxenålder och har idag en jättelegostad i sin källare. Intresset har inte avtagit med åren, tvärtom. Palander blev kontaktad via produktionen och tillfrågad ifall han kunde tänka sig att ställa upp i programmet och tackade ja efter en stunds funderande.

– I varje avsnitt får vi ett visst tema som vi ska bygga enligt och uppgiften utförs på tid. Man ska även visa olika byggtekniker med lego och så måste det förstås vara estetiskt också, säger Palander.

Mer än så avslöjar Palander inte, men lovar att TV-tittarna kommer att få ta del av helt otroliga legobyggen. Efter varje avsnitt faller ett par bort. Programmet sänds på torsdagar klockan 20:00 med start 17.3.

Malin Johansson

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*