Pargasekipage på väg på Seahorse Week i Hangö

Elvira Virtanen med Francini (t.v.) och Leonora Virtanen med Brennet. Bild: Linn Turkki

I år är sista gången den populära hopptävlingen ordnas i centrum av Hangö.

Systrarna Elvira, 20, och Leonora Virtanen, 15, ska båda delta i flera klasser på Seahorse Week i Hangö. Tävlingen har ordnats sedan 1997 och även i år är det många deltagare.

Virtanens berättar att de kommer delta på onsdagen och torsdagen med sina hästar Francini och Brennet. Leonora kommer att hoppa två klasser på onsdagen, 90 och 100 centimeter, och 95 centimeter på torsdagen med hästen Brennet. Det är andra gången hon deltar i Seahorse Week, förra året tävlade hon med hästen Electricity. Brennet har hon haft sedan november och ser fram emot att kunna börja hoppa större banor med honom vartefter de lär känna varandra.

Elvira har redan deltagit fyra gånger tidigare på Seahorse Week. Hon har som mål att göra felfria och fina banor med hästen Francini, och tävlar i en 110 centimeters klass på onsdag och en 115 centimeters på torsdagen. Hon berättar att hon försöker rida snabbt och felfritt, och en placering skulle vara välkommen, men hon kommer ändå vara nöjd bara hon får en bra känsla av banan. Leonora däremot siktar på att vinna i 100 centimeters klassen och hoppas på att få en bonusplats till Helsinki International Horse Show Amateur Tour, som går av stapeln i oktober, i 95 centimeters klassen.

Både Elvira och Leonora tycker att det är synd att tävlingen inte längre kommer att ordnas efter i år, då de tycker att det är en av de roligare tävlingarna som ordnas på sommaren. Tävlingsplatsen är också bra och ligger mitt i centrum av Hangö.

– Det är en av sommarens höjdpunkter, säger Elvira.

Seahorse Week pågår 26.7–30.7 och det är möjligt att följa med tävlingarnas livesändning på live.haven.fi/ratsastus/ ifall man inte har möjlighet att fara till Hangö. Mer information om klasser och program hittar man på seahorseweek.fi.

 

Linn Turkki

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*