Pargaskandidaterna nöjda med sina valkampanjer

 
sdp
Ingen Pargasbo kommer att sitta i den nya riksdagen. Men trots det är samtliga fyra kandidater nöjda med sina kampanjer.
Kyösti Kurvinen, SDP:s kandidat i Pargas, fick totalt 1052 röster i landskapet, varav 627 i Pargas röstningsområde. Därmed fick han flest röster bland alla Pargasbor som var uppställda i valet.
– Jag har haft en liten men effektiv stödgrupp som har jobbat hårt för att få mig till riksdagen. I kampanjen har vi använt sociala medier, dörrknackning, delat ut flyers, stått på torg och delat ut rosor utanför affärerna. Jag är jätteglad över min valframgång och ställer gärna upp i nästa riksdagsval, säger Kurvinen.
 
De grönas Helena Särkijärvi fick totalt 660 röster, 126 i Pargas röstningsområde.
– Som helhet är jag nöjd med min valkampanj. Jag ville lyfta fram Pargas och vår vackra skärgård, och jag tror att vi genom min kampanj har fått mycket positiv uppmärksamhet. Jag är också väldigt glad över att jag har fått röster från så gott som hela landskapet. Det är fint att se att man också utanför Åbo och på landsbyggden tror på de grönas värderingar.
De gröna hade en stor landsomfattande valframgång, men den nya regeringen måste besluta om många viktiga saker. Jag hoppas att man inte glömmer naturen och människors välmående när man fattar dessa beslut. Jag vill tacka Pargasborna för det stöd jag fått. Min avsikt är att ställa upp i kommunalvalet våren 2017. Det är väldigt trevligt att fortsätta framåt från det här valet, säger Särkijärvi.
 
Håkan Westergård, KD, fick 53 röster i Pargas valkrets, totalt i landskapet fick han 904 röster.
– Jag hade nog hoppas på fler röster. Men jag har fått kommentarer från dem som tycker att resultatet var bra med tanke på att det var första gången jag ställde upp. Hur som helst, det räckte inte för en plats i riksdagen.
Jag vill naturligtvis tacka alla dem som visade mig sitt förtroende och gav mig sin röst. Vi fortsätter och arbetar för en fin skärgård, ett bra Åboland och ett starkt Finland, säger Westergård.
Kan du tänka dig att ställa upp igen?
– Det är lite för tidigt att avgöra just nu. Jag är nu 67 år, och visst finns det äldre som ställer upp valet och som också behövs i riksdagen, men jag ber att få återkomma till den frågan om ca 3 år.
 
Julius Karlsson, Vf, fick 20 röster i Pargas, totalt i landskapet 133. Han är tycker att  vänsterns dåliga valresultat är upprörande.
– Mitt eget resultat blev som väntat under de här omständigheterna. Helhetsresultatet är rent ut sagt chockerande. Vänsterförbundets dystra resultat lyses bara upp av de goda resultat som de unga kvinorna gjorde, med Li Andersson i spetsen. Det är nedslående att man år 2015 kan nå valframgång utan att själv ha någon åsikt om någonting, genom att underblåsa fördomar och genom att skylla på alla andra. Det positiva är att resultatet är så klart. Med det här resultatet kan åtminstone inte nästa regering skylla på att valresultatet inte gav möjlighet till en klar politisk linje. Nu ska vi förvänta oss handling, snabba resultat och starkt ledarskap från vinnarna, för det är vad de har lovat folket. Jag tänker själv fortsätta med politiken. Nu måste vi satsa på att jobba ännu bättre på gräsrotsnivå.