Pargasskola fick hedersomnämnande i Ruokavisa-finalen

I hetluften. Paraistenseudun koulus lag i mässcentrets tävlingskök. Foto: Sari Saine.
I hetluften. Paraistenseudun koulus lag i mässcentrets tävlingskök. Foto: Sari Saine.
I hetluften. Paraistenseudun koulus lag i mässcentrets tävlingskök. Foto: Sari Saine.
Publicerad:

Paraistenseudun koulu från Pargas kom in på en fin andraplats i Ruokavisa-matkunskapstävlingens stora final som arrangerades i dag i Helsingfors mässcentrum under den pågående närmats- och ekomässan. De tre klasser som hade samlat de bästa snittpoängen i uttagningarna kom till finalen, där Napapiirin yläaste från Rovaniemi korades till vinnare av tävlingsjuryn.

Vinnarlagets meny bestod av en vårskål med fröbröd och laxmousse, rengryta med lapplandsost, duchesse på mandelpotatis med rårörda lingon och som dessert en hjortrontartelett med hjortronsorbet och kinuskisås.

Pargaslaget med Saara SavolainenAtte SalonenLauri Lindholm och Carl Antson fick ett hedersomnämnande. Vantaankosken koulu var det redje finallaget.

– Juryn berömde laget för deras samspel i köket samt noggranna och prydliga arbetsmetoder. Det har varit en riktigt kul dag i Helsingfors, säger lektor Sari Saine.

Fröknäckebrödet var något av dagens tema, eftersom samtliga tre finalister hade det som en del av sina tävlingsmenyer.

Mikael Heinrichs

050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi

Läs också: Finska högstadiets elever kan det här med mat