Parocarna trampar igång cykelveckan och lämnar bilen hemma på tisdag

cykel
Cykelentusiaster. Essi Kangasaho (t.v.) och Mikaela Gustafsson jobbar båda på Paroc och cyklar gärna. Bild: Malin Johansson.

En hel del cyklar kommer att stå parkerade utanför Paroc-kontoret i Skräbböle på tisdagen.

Den nationella cykelveckan inleds imorgon och pågår fram till söndag nästa vecka. Varje dag under cykelveckan har ett visst tema och på tisdag 9.5 är det den traditionella ”Med cykel till jobbet-dagen”. På Paroc-kontoret i Skräbböle är förberedelserna i full gång för den stundande cykelveckan och många anställda vid kontoret har redan anmält att de kommer att ta sig trampandes till kontoret på tisdagen.

Lyxigt morgonmål utlovas

– Alla som cyklar till jobbet kommer att serveras morgonmål, säger Mikaela Gustafsson från Paroc som håller i trådarna för evenemanget tillsammans med Juha Nurminen.

Gustafsson säger att hon för egen del är tvungen att hoppa över cyklandet på tisdagen då det är hon som kommer att servera kollegorna havregrynsgröt, smörgåsar, kokta ägg och kaffe då de anländer till kontoret. Gustafsson berättar vidare att man också dagen till ära kommer att göra en donation till Håll Skärgården Re rf., vilket passar bra då cykling har en minimal negativ påverkan på miljön och klimatet. Hon hoppas också att andra företag på orten ska inspireras av idén och uppmärksamma cykelveckan, vilket Paroc även gjorde för några år sedan.

Samling i Krossi

I år är temat för cykelveckan ”Cykelparkering – rätt lösning på rätt plats” och målet är att uppmärksamma högklassig cykelparkering. Vid Parocs kontor i Skräbböle är inte cykelparkeringen ett problem. Här finns det gott om plats och Essi Kangasaho hör till de anställda på Paroc som regelbundet cyklar till jobbet. Många av de anställda vid Pargaskontoret bor i Åbotrakten och Gustafsson berättar att man har kommit överens om att på tisdagsmorgonen samlas i Krossi för att sedan därifrån cykla i samlad trupp till Pargas.

– Vi kommer att dela ut reflexvästar till alla cyklister och hjälm är ett måste, säger Gustafsson.

Innan de anställda börjar trampa hemåt efter arbetsdagens slut, serveras det ännu ett mellanmål för att krafterna ska räcka ända hem.

– Få ser hur många vi är här på kontoret på onsdagen, ler Gustafsson och tillägger att det säkert kommer att kännas en del i kroppen för de som cyklat.

Malin Johansson

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*