ParSport inleder comeback i division 2

Bernhard "Bamse" Helander och lagkaptenen Mats Walli. Foto: Gösse Storfors
Bernhard “Bamse” Helander och lagkaptenen Mats Walli. Foto: Gösse Storfors
Först kommer en lång lista med jobsposter.
– Philip Keihäs slutar, Jens Eriksson slutar, Janne Yrjölä måste operera foten efter sista matchen i våras och är borta åtminstone till december, Mika Johansson funderar på fortsättningen, Johan Brofeldt slutar. Men vi har ändå folk så att det räcker till fyra kedjor, säger tränaren Christoffer Dahla inför ParSports säsongstart i division 2 på lördag.
– Visst är det svåra förluster men vi har bra ungdomar, tillägger Mats Walli som fortsätter som lagkapten.
– Det tog tid för oss att stiga tillbaka till tvåan men nu är vi äntligen där och jag tror nog att alla vill visa att det är där vi hör hemma.
Walli konstaterar att utgångsläget nu är helt annat än i fjol.
– Då var vi favoriter inför de flesta matcherna. Nu slår vi ur underläge. Men det är bra med hårdare matcher. I längden är det inte roligt att vinna med 10 måls marginal. Och i tvåan finns det spelare som har spelat på proffsnivå.
ParSport har fyllt på luckorna med A-juniorer och dessutom gör backen Bernhard ”Bamse” Helander comeback efter ca 15 års paus.
– Det var en axelskada som stoppade mig. Jag opererades fyra gånger och nu är den i skick. Kärleken till hockeyn är så stark så för några år sen började jag lira utomhus igen med kompisarna precis som när jag började. Och nu känner jag mig beredd att försöka hjälpa till här, säger Helander.
Tränaren Christoffer Dahla. Foto: Gösse Storfors
Tränaren Christoffer Dahla. Foto: Gösse Storfors
Christoffer Dahla är förtröstansfull trots förlusterna.
– Visst ser truppen svagare ut men det har sett bra ut på träningarna. Vi måste vara väl förberedda för varje träning och match. Vi har absolut inte råd med långtidsskador. 98 procent av laget är ursprungliga ParSport-juniorer och det hoppas vi att publiken uppskattar. Dessutom har vi koordinerat med handbollen så att vi inte spelar samtidigt.
Serien består av 10 lag som möter varandra tre gånger. Liksom alla andra lag i tvåan kommer ParSport nu att ta inträde men juniorer och barn under 12 år kommer gratis in. Säsongkort kan man köpa i ishallen eller i City Gold.
– Det blir säkert intressanta matcher med många derbyn mot lag från Åbo, Reso, Salo och Pemar, säger Dahla.
Som det kanske svåraste laget i serien nämner han KK-V från Kumo som ParSport möter hemma genast i första matchen på lördag kl. 15.15.
Gösse Storfors