ParSport väl förberett för division 2

ParSports lagledning. Fr.h. huvudtränaren Christoffer Dahla, assisterande tränaren Keijo Virkkala, servicemannan Leif Nikander och lagledaren Jari Heikkilä. Foto: Gösse Storfors.
ParSports lagledning. Fr.h. huvudtränaren Christoffer Dahla, assisterande tränaren Keijo Virkkala, servicemannan Leif Nikander och lagledaren Jari Heikkilä. Foto: Gösse Storfors.
ParSport är redan nu väl förberett för höstens comeback i division 2. Lagledningen är densamma som under den gångna säsongen och stommen av laget fortsätter.
– För närvarande finns fyra frågetecken som hänger ihop med studieplatser och arbete. Ett par nya är kanske på kommande, åtminstone på prov, säger ansvarige tränaren Christoffer Dahla som har fått fortsatt förtroende efter att ha fört laget till tvåan.
Man vet att det blir en betydligt tuffare serie i höst, ingen chans att spela ”träningsmatcher” i grundserien som i division 3. Nu är målet inte heller att vinna serien utan i första hand att hållas kvar.
– Något hisslag mellan tvåan och trean vill vi inte bli, konstaterar lagledaren Jari Heikkilä.
Assisterande tränaren Keijo Virkkala som inleder sin 21:a säsong som tränare i ParSport påpekar att tvåan nu är en betydligt tuffare serie än när ParSport spelade där för några år sen.
– Vi är verkligen mycket bättre förberedda nu än i fjol. Då var vi utan både huvudtränare och serviceman ett par veckor före seriestarten, säger Virkkala.
Heikkilä påpekar att det fyramannateam man nu har fungerade mycket bra ihop under säsongen. Alla kunde komma fram med sina synpunkter och gjorde det också.
– Personkemin har verkligen fungerat bra i det här gänget, säger servicemannen Leif Nikander som i fjol på spelarnas begäran tog över efter Matti Lehtonen som ”pensionerade” sig.
Både Heikkilä och Dahla är tacksamma för Virkkalas erfarenhet och det han kan dela med sig av.
– Jag tycker det är en prestation att vi spelar i division 2 med ett lag som till 95 procent består av egna spelare, säger Heikkilä.
– Vi hoppas också på fortsatt gott samarbete med A-juniorerna och vi vill också vara med och lyfta nivån i hela ParSport, framhåller Dahla.
Några sommarträningar håller man inte men utgår i från att alla sköter grundkonditionen själv. Tre torrträningspass planeras innan man kommer på is igen i mitten av augusti och sen tränar man som förut två gånger i veckan.
– Vi försöker få alla hemmamatcher på lördagar kl. 15.15 som har visat sig vara en bra tid, säger Christoffer Dahla.
Dessutom är avsikten att försöka samordna matchprogrammet med Piffens FM-matcher i handboll så att de inte kolliderar – en verkligt välkommen sak om den visar sig genomförbar.
Gösse Storfors