PIF-handbollen bryter med Marko Brezic

Kroaten Marko Brezic lämnar sin tränarsyssla i Pargas IF med omedelbar verkan. Arkivfoto

Det blev ingen efterlängtad fortsättning för kroatiska tränaren Marko Brezic i Pargas IF – utan klubben väljer istället att bryta med tränaren med omedelbar verkan. Kontraktet gällde för återstoden av säsongen, men nu tar Peter Söderlund över som ansvarig tränare under FM-ligakvalet för herrarna och Jessica Ranta-aho blir spelande tränare för Pargas IF:s damer som inleder den övre fortsättningsserien i kväll med derby mot ÅIFK i Samppalinna.

Söker skandinavisk tränare

– Beslutet på våren 2018 att Boris Dvoršek inte kan fortsätta som chefstränare föll oss i famnen och vi hade inte mycket tid att söka en ersättare. Inför säsongsstarten på hösten 2018 hade vi trots allt stora förhoppningar, men framgångarna har uteblivit på många plan, så därför fattade vi detta beslut och har tackat varandra för den tid som varit. Vi vill ha en annorlunda stil på vår verksamhet och söker nu en tränare från Skandinavien inför kommande säsonger, meddelar sektionens styrelse i ett pressmeddelande.

Herrlagets utländska spelartrio Jane JancevAleksa Veselinovic och Ilija Krstevski har samtliga gällande kontrakt med klubben och fortsätter säsongen ut. PIF-herrarna inleder sitt kvalspel på söndag med hemmamatch mot HK Pötsi från Helsingfors. Matchen sänds som vanligt direkt på Piffen-TV och den kan ses också via pku.fi. Länken till sändningen publiceras under fredagen.

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi