Piffen åkte ur Regions Cup

Joonas Laurikainen inledde sin sejour som PIF-lots med förslust i Regions Cup. Säsongen kör igång om en dryg vecka. Arkivfoto.
Joonas Laurikainen inledde sin sejour som PIF-lots med förlust i Regions Cup. Säsongen kör igång om en dryg vecka. Arkivfoto.
Efter en riktigt passiv första halvlek lyckades Piffen få igång sitt egna spel i andra halvlek mot TuWe, men de två tidiga målen för gästerna blev för mycket. Weikot gick vidare i Regions Cup, cuptävlingen för lag i division 3 och lägre serienivåer, med 2-1 (2-0).
– Första halvleken var riktigt dålig av oss, säkert den sämsta vi gjort under hela våren. Men efter paus kom vi bra igång och hade faktiskt chanser att kvittera matchen. Men det ville sig inte nu, trots att vi hade killar ensamma igenom säger PIF-tränaren Joonas Laurikainen.
Weikots båda mål kom efter fasta situationer.
Ny i rödtröjorna var tidigare SalPa-spelaren Antti Muuriaisniemi som spelade en dryg timme som ankare på mittfältet.
– Han är inte ännu i 90 minuters skick, men blir säkert en tillgång för oss. Han kan också spela i backlinjen, säger Laurikainen.
Piffens reducering kom på en nick av unga Micke Karlsson efter ett inlägg av Oscar Sumelius som nickskarvades av Piffens – och egentligen hela matchens – lirare Jonas Lehtinen.
Piffen spelar sin nästa match måndagen den 11 april i distriktscupen, den gången borta mot PiPS i Pikis.
Piffen TV:s matchsammandrag:

Regions Cup, 1:a omgången

• Pargas IF – TuWe 1-2 (0-2)
  • Mål: 18′ Ermal Brahimi 0-1, 37′ Toivo Karhu 0-2, 61′ Micke Karlsson 1-2.
  • Piffen: Arnold Uschanoff – Petter Sumelius, Jaakko Vesala, Viktor Lindqvist, Lauri Tulla – Antti Muuriaisniemi (64′ Janne Forsman), Ville Ranta-aho, Atte Holmberg – Oscar Sumelius (78′ Kasper Salo), Jonas Lehtinen, Micke Karlsson.

Laguppställningen korrigerad 4.4 kl. 16.28.