Piffen föll tungt i Grankulla

Joni Lindberg. Arkivfoto: Mikael Heinrichs
Joni Lindberg. Arkivfoto: Mikael Heinrichs
Inledningen på den första ligasäsongen på 20 år har inte varit någon dans på rosor för Pargas IF:s del. Också i säsongens tredje match blev det för tufft, denna gång mot GrIFK i Grankullagrottan där hemmalaget vann med 37–16 (16–8).
Piffen var i farten med en rätt tunn trupp och tränaren Joni Lindberg fick lov att klä på sig spelskjortan med nummer 9 på ryggen. Fyra avslut blev det, men inga mål.
Efter Rasmus Siléns hoppingivande 4–3 missade Piffen med flera avslut och åkte på en utvisning innan man tio minuter senare stod där med 10–3 på tavlan och hade rejäl uppförsbacke. Piffen åkte sist och slutligen på inte mindre än två röda kort i matchen, då både Fredrik Lunden och Henric Berndtson fick lämna matchen i förtid.
– Det var en tung match för oss då vi hade många spelare borta. Men vi kan inte gömma oss bakom den saken. Det här var den andra raka plattmatchen av oss efter den lovande inledningen. Vi måste helt enkelt återgå till grundläggande saker och försöka nolla läget, sade Lindberg efteråt.
Granikollegan Mikko Koskue var nöjd med segern och att det egna laget gjorde färre misstag än Piffen.
– En helt okej match av oss och vi tog två viktiga poäng på hemmaplan, sade han.
Granikaptenen Fredrik Forss gjorde fem mål och valdes till matchens lirare. Tidigare ÅIFK-spelaren Topias Laine var främsta målskytt gör hemmalaget medan Fredrik Lunden i Piffen likaså noterades för sex baljor.

Piffens övriga målskyttar var Rasmus Silén (5), Samuel Alexandersson (2), Samuel Leandersson (2) och Daniel Söderlund (1).
Piffens nästa match spelas om en och en halv vecka, lördagen den 2 oktober klockan 18 hemma i Piug mot Dicken. Den matchen kan ses i direktsändning i Fanseat.com -tjänsten samt som eftersändning i sin helhet på samma ställe. Ett kort matchsammandrag kan ses på PK:s webbplats senast följande morgon.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi