Piffen hålls kvar i fotbollstrean

Micke Karlsson. Arkivfoto: Mikael Heinrichs
Micke Karlsson. Arkivfoto: Mikael Heinrichs
En sak är klar. Piffen spelar också nästa säsong i division 3. Däremot är det inte klart om Piffen inför lördagens sista match i serien har 25 eller 28 poäng och hur säkra man kan vara på sin sjätteplats. Det andra som inte är klart är motståndaren Jomala IK:s sits – är de avsågade eller har de en teoretisk chans att hållas kvar?
Det hänger nämligen på det faktum att förra torsdagens 4–0 förlust mot PaiHa i Pemar kan bli en 3–0 seger i och med att Pemarlaget spelade med en avstängd spelare på grund av bristfälligheter i distriktets resultatserviceprogram. Albert Soler Freixer (som byttes in och gjorde ett av de fyra målen) hade nämligen samlat på sig fyra gula kort innan Piffenmatchen och borde ha varit avstängd. Åbodistriktet inväntar PaiHa:s genmäle och ger sitt beslut senast på fredag.
Peimari United säkrade seriesegern och spel i division 2 förra veckoslutet då man slog Masku med 3–1 på bortaplan. Sensationslaget noterades därmed för sitt fjärde raka avancemang sedan starten i division 6.
Piffens sista match mot JIK börjar redan klockan 17 på lördag och Piffen TV samt PK tog tempen på Micke Karlsson inför säsongens sista match – åtminstone med representationslaget.

Micke Karlssons seriematcher i representationslaget

  • 2015: 1 match, 1 mål
  • 2016: 16 matcher, 1 mål

Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi