Piffen tar emot Hangö i prestigematch

Kamp på linjen. Piffens Samuel Alexandersson och HC HIK:s Fredrik Karlsson möts igen på linjen. Arkivfoto
Piffens handbollsherrar har ett föga smickrande saldo från de två senaste ligasäsongerna. 24 raka förluster i grundseriesammanhang. Endast i ligakvalet – mot just fredagens gäster HC HIK – lyckades man ta en seger efter förlängning hemma i PIUG. I Hangö blev det dubbla förluster och ligaplatsen var en tid i gungning.
– Det är mycket mer än två poäng som står på spel nu på fredag. Vi har tre gånger den här säsongen kommit nära en seger, först i cupen mot SIF, sedan hemma mot Atlas och senast i Åbo mot ÅIFK. Det skulle vara oerhört viktigt att vinna mot Hangö med tanke på självförtroendet, säger PIF-tränaren Boris Dvoršek.
Han menar att just nu hänger det egentligen bara på den mentala biten. I derbyt mot ÅIFK spelade man en riktigt bra första halvlek och hade kanariefåglarna i gungning förra veckans onsdag. Matchen slutade 31–26 (12–14) till ÅIFK efter att Fredrik Lunden åkt på rött kort i slutet av första halvlek.
– Spelarna visade bra motivation och stora känslor och jag förväntar mig mera av samma sak mot Hangö. De skulle förtjäna utdelning för allt hårt arbete de lagt ner. Alla spelare är i skick förutom Peter Vikman som är långtidsskadad, säger Dvoršek.
Man mötte HC HIK en gång innan säsongen och han har sett samtliga deras matcher på video den här säsongen.
– Vi känner till att de har en bra vänsternia och vänsterytter och spelar bra försvar. Vi har eventuellt några överraskningar redo för fredagens match, menar han.
I HC HIK som förlorat sina sex första ligamatcher är man minst lika förväntansfull. Mittsexan Fredrik Karlsson är handbollsfostrad i Piffen och har spelat i högsta serien med ÅIFK redan hösten 2000.
– Vi visste inför säsongen att det skulle vara ett stort steg att ta med ligahandboll. Främst av allt grämer vi oss över vår dåliga insats mot ÅIFK i Åbo, men det här är utan vidare en match vi sett fram emot och där vi ser att vi har alla chanser att vinna, säger Karlsson.
För honom blir det samtidigt första gången han spelar en match i högsta serien i sin gamla hemmahall i PIUG – tidigare gånger har det handlat om enskilda cup- eller kvalmatcher.

  • Matchen Pargas IF–HC HIK spelas i PIUG på fredag med start klockan 19. Matchen kan också ses i direktsändning på go.fanseat.com.

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi