Piffen tillbaka i förarsätet

Janne Nordqvist och Rasmus Silén i en match från säsongen 2015-16. Arkivfoto
Pargas IF:s handbollsherrar visade att bortaförlusten mot HC HIK i FM-ligakvalet bara var en missräkning – och att man faktiskt behöver linjespelare för att klara sig i en handbollsmatch. Segersiffrorna mot Atlas FinEst skrevs 36-24 (19-13). Matchen i sig var ingen höjdare.
I Hangö saknades både skadade Samuel Alexandersson och Robin Mattsson som befann sig på arbetsresa och nu hade man kallat in Rasmus Silén som inte spelat en match på över ett år samt assisterande tränaren Janne Nordqvist för grovgörat. Det blev hyfsade tag i defensiven och två mål för Silén, tre för Nordqvist.
Men i ärlighetens namn var Piffen nog bättre på precis alla delområden mot Atlas FinEst. Redan från start visade hemmalaget att man var både snabbare och vassare i avsluten.
– Av nån orsak var vi tidvis nervösa, men vi var klart bättre både individuellt och som lag. Jag gav de unga spelarna mycket speltid och de förtjänade den. Ett stort tack till Rasmus Silén och Janne Nordqvist som hoppade in på linjen då vi saknade spelare där, konstaterade PIF-tränaren Boris Dvorsek efteråt.
Vlatko Tasevski gjorde till slut 12 mål för Piffen, men behövde inte förta sig på något vis.
Atlas FinEsts tränaren Andrus Raudsepp medgav att man nog inte är ute efter en ligaplats, men gärna tackade ja till att få spela kvalitativa matcher efter division 1-grundserien.

Piffen toppar igen kvalserien då två hela omgångar återstår. Piffen möter HK Pötsi på bortaplan på lördag och avslutar säsongen hemma mot HC HIK nästa onsdag klockan 19.
Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi