Piffens damer tog farväl av trean

Avancemanget firas. T.v. tränaren Kari Oivanen, t.h. lagkaptenen Amalia Aarnio och civilklädd i blå munkjacka i bakgrunden Isabella Mattsson, 41 mål. Foto: Gösse Storfors.
Avancemanget firas. T.v. tränaren Kari Oivanen, t.h. lagkaptenen Amalia Aarnio och civilklädd i blå munkjacka i bakgrunden Isabella Mattsson, 41 mål. Foto: Gösse Storfors.
 
Piffens damer tog farväl av division 3 och avslutade serien med en hemmaseger över MaPS med 2–0 (1–0). Sen var det dags att korka champagnen och fira avancemanget till division 2.

Säsongen har varit positiv. Vi vann de första 10 matcherna. Riktigt raka spåret genom serien gick det inte men vi förlorade bara en match.

– Säsongen har varit positiv. Vi vann de första 10 matcherna. Riktigt raka spåret genom serien gick det inte men vi förlorade bara en match. De två oavgjorda kunde vi ha vunnit om vi hade gjort mål på våra chanser. Men när skolorna började blev spelarna flunsiga och det har varit olika bortfall. Färre med på träningarna syns också i matcherna, säger tränaren Kari Oivanen.
I den här matchen saknade Piffen sex av sina ordinarie spelare och med tanke på det tyckte Oivanen att det såg bra ut.
– Det är roligt att sluta säsongen med en seger i fint höstväder och avancemanget klart. Nu är det också lättare att planera för nästa år när vi har avslutning på lördag. Om det här gänget håller ihop kan jag tänka mig att fortsätta och ännu har ingen aviserat om att sluta.
Piffen behärskade största delen av matchen, i praktiken hela första halvleken, i andra försökte MaPS sticka upp emellanåt men utan resultat. Det tog ändå en dryg halvtimme innan nollan sprack. Då kom Jutta Virtanen ensam igenom, lurade duktiga målvakten Venla Rintala och satte bollen i tomt mål.
I början av andra halvleken pressade Piffen hårt och efter en kvart blev det 2–0. Michelle Ekholm och Jenny Heikkilä jobbade bra och bollen var redan på väg över mållinjen när en försvarare försökte skjuta undan men det blev i stället en snygg strut i eget mål.
Michelle Ekholm var ständigt farlig med sin snabbhet och teknik. Noora Oivanen är säker i försvaret och stöder anfallen när hon stiger på högerkanten. Amalia Aarnio är ett säkert mittbackslås och Karoliina Keskinen en arbetsmyra på mittfältet. Jutta Virtanen jobbade bra framåt. Emmy Strömborg kom till flera målchanser men krutet var tyvärr inte riktigt torrt.
På plats för att fira avancemanget fanns också Isabella Mattsson som med sina 41 mål starkt har bidragit till att det blev verklighet.
Gösse Storfors
reporter@aumedia.fi


 

Damer division 3

Piffen–MaPS 2–0 (1–0)

  • Målen: 31. Jutta Virtanen, 62. MaPS självmål 2–0.
  • Piffen: Cassandra Uschanoff – Noora Oivanen, Amalia Aarnio, Sanni Vasama, Hanna-Kaisa Sundqvist – Karoliina Keskinen, Jennifer Dahla – Emmy Strömborg, Jutta Virtanen, Michelle Ekholm – Jemina Leino.
  • Avbytare: Jenny Heikkilä, Elvira Rapo, Malin Wahtera.