Piffens flickor sjätte i FM-stafett

Glädjeskutt av stafettlaget. Foto: Henri Rask.
Anna Rask, Wilma Westerlund och Anni Lindroos skidade in på en fin sjätte plats i D18 vid ungdomarnas FM-tävlingar i lördags i Rovaniemi. Samma flicktrio åkte i fjol i mål på samma placering i D14, nu i en annan skidordning. Anna inledde bra på den klassiska delen, trots en 18:e plats i växling var hon endast 27 sekunder från täten.
– Jag startade från fjärde ledet och hade stora svårigheter att komma fram, sade Anna som efter 1 km redan var 20 sekunder efter täten.
Wilma Westerlund hade den nionde snabbaste tiden på andra sträckan. Anni Lindroos var åttonde snabbast på ankarsträckan.
I söndags deltog flickorna i de finska skolmästerskapen KLL. Den tävlingen avgjordes med masstart i fri teknik och på en bana som var 2,5 km längre än normalsträckor.
Bäst klarade sig Anni Lindroos som åkte i mål som sjätte i D15.
– Jag är nog nöjd med loppet, fastän benen var styva av loppet dagen innan, sade Anni. Jag hade faktiskt några flickor bakom mig som jag aldrig tidigare besegrat.
I samma klass var Anna Rask 17:e men förlorade mindre åt segraren än vid Silvertrissan i Kuopio.
Wilma Westerlund förlorade endast 16 sekunder till ST-sprintmästaren hemmaflickan Emilia Irvankoski och placerade sig som åttonde.
– Jag är inte alls nöjd för jag hade alla möjligheter att ta medalj, sade Wilma.
Jesper Lietzen, som skidade för en Åboskola var lite trött efter att ha varit med OS-simmarna på läger i Vuokatti veckan innan och placerade sig som 13:e.
Familjen Kalliokoski hade åkt över till Falun och deltog i Lilla skidspelen. Oskari visade att han också klarar sig internationellt med sin andra plats i H12. Systern Olivia var sjunde i D13, medan föräldrarna Riikka vann D40 motion och Kari var fjärde i H40 motion.