Piffens handbollssektion fick pris

Jan "Bambu" Eriksson. Foto: Johan Backas.
Jan “Bambu” Eriksson. Foto: Johan Backas.
Piffens handbollssektions ordförande Jan ”Bambu” Eriksson belönades inför onsdagens EM-kvalmatch mot Tyskland i Vanda som Årets föreningsledare i handbollsfinland. Motiveringen lyder att PIF-handbollens hela organisation har nått en helt ny nivå under hans ledarskap.
Dessutom belönades Pargasdomaren Jan-Erik Leandersson tillsammans med Mikael Lindroos som årets domarpar.
Eriksson själv hade inte möjlighet att vara på plats i Vanda för att ta emot priset, men är naturligtvis glad över att Piffen fått ett sådant erkännande.
– Först och främst vill jag föra fram att den här premieringen är något som tillhör hela föreningen. Arbetet med att lyfta vår profil inleddes redan under tidigare styrelsen, medan jag nu i egenskap av ordförande får vara med och skörda frukterna, säger Eriksson.
Förutom den profilhöjning sektionen gjort, tror han också att öppenheten inom styrelsearbetet kan vara en av sakerna som ligger bakom utmärkelsen.
– Vi redogör helt öppet för vår ekonomi och andra beslut samt kan ta tillbaka beslut som visat sig vara dåliga. Det är dagens melodi, säger han.
Han passar på att tacka alla frivilliga krafter och den goda andan inom föreningen.
– Precis var och en är lika viktig i en förening, både de som ställer upp med att koka kaffe under matcherna, spelarna och handbollsföräldrarna samt den som råkar sitta som ordförande.
Ett positivt problem just nu är bristen på hallturer. Där hoppas Eriksson på Piffens hallprojekt i Norrby. Det skulle lätta på trycket framför allt för handbollsjuniorerna som det i dag finns av i så gott som alla åldersklasser – i vissa serier till och med flera lag.
– Det är främst ansvariga tränare vi har litet svårt med att rekrytera. Hjälptränare och andra funktionärer är det lättare att hitta, intygar Eriksson.
Samtidigt passar han på att rikta ett tack till staden som med sitt understöd gör det möjligt att utbilda idrottsledare.
Mikael Heinrichs